De Sint is net vertrokken en nu al staan de rendieren van de Kerstman te trappelen om weer aan het werk te gaan. Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupip en Donder en Blitzen kunnen niet wachten om hun eerste stapjes van het jaar in de vers gevallen sneeuw te zetten. En dan moet we natuurlijk Rudolph the red nose rendier niet vergeten! Met zijn rode neus is hij natuurlijk de TomTom van de rendieren. Olijk en Vrolijk helpen dit jaar Rudolph een handje en hebben ook een knipperende rode neus opgezet. 

En misschien wisten jullie het nog niet...maar alle rendieren van de Kerstman zijn net als alle kleine kinderen gek op de Rudolph de red nose rendier cupcakes van Olijk! Met dit speciale recept maak je de mooiste cupcakes voor de feestdagen. Super leuk om samen met de hele familie te maken.

Hieronder volgt stap voor stap hoe je 12 cupcakes kan maken.

Ingrediënten:

- 175g boter

- 165g basterdsuiker

- ½ theelepel natuurlijke vanille-extract

- 2 eieren, op kamertemperatuur

- 10g zelfrijzend bakmeel

- 150g bloem

- 160ml karnemelk

- 500g fondant icing bruin, 100g ervan

  een lichtere bruine

- 50g fondant icing rood

- 25g fondant icing zwart

- draad voor de geweien en spaghetti  

  voor de bevestiging van de oren

Voor de ganache:

- 140gr pure chocolade, fijngehakt

-  74ml volle (slag)room

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 180C.

- Het handigste is om een speciale bakvorm voor 12 muffins/cupcakes te gebruiken en daarin 12 papieren cupcake vormpjes te plaatsen. Maar het kan ook zonder de speciale bakvorm.

- Klop de boter, suiker en vanille in een middelgrote kom met een elektrische mixer tot een luchtige substantie.

- Klop daarna een voor een de eieren door het botermengsel. Voeg de helft van de gezeefde bloem en de helft van de karnemelk toe en mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Voeg daarna de resterende meel en karnemelk toe totdat dit is opgenomen in het mengsel.

- Verdeel de mix gelijkmatig over de papieren vormpjes. Maak de bovenkant voorzichtig glad. (dit zal helpen de cupcakes gelijkmatig te doen rijzen)

- Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten of totdat ze licht goudbruin en gaar zijn. Je kan dit testen door een prikkertje in de cupcake te steken. Als er niks aan blijft zitten dan zou de cupcake gaar en klaar moeten zijn.

- Laat de cupcakes 5 minuten in het blik staan ​​voordat je ze uit de bakvorm haalt en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.

- Om de chocolade ganache te maken doe eerst de gebrokkelde chocolade in een kom. Breng de room aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer het geheel door elkaar tot het een gladde massa is. Laat het daarna afkoelen totdat het wat steviger is.

- Doop de bovenkant van de cupcakes in de ganache. Kijk daarna voor uitvoerige instructies in het bijgaande document hoe je eenvoudig de oren, ogen en neus van Rudolph de red nose rendier maakt.

 

Vergeet niet om mensen te waarschuwen dat niet elke element van de decoratie eetbaar is! Bijvoorbeeld de stokjes om de oren aan de cupcake vast te maken zijn van harde spaghetti.

Veel plezier met het maken en eet smakelijk alvast!
Groeten
Olijk en Vrolijk

 

Tip van flip! Wil je zelf ook zo’n leuk rendier in huis? Kijk dan eens naar onze mooie handgemaakte rendier boekensteunen, deurstoppers en presse-papiers van Züny. Wat is er nu leuker dan je eigen Rudolph de red nose rendier in huis te hebben!