Barbapapa familie 9 houten puzzels, Vilac

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 17,95
Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Snel overzicht

In deze mooie doos in de vorm van de Barbapapa familie zitten 9 houten puzzels die geschikt zijn voor kinderen van 18 maanden en ouder. Iedere puzzel bestaat uit 2 stukken en vormen samen de hele Barbapapa familie.

Leuk om cadeau te geven! Bekijk hier de complete collectie van het Franse merk Vilac.

prev
next
Houten Barbapapa puzzel set - Vilac speelgoed
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• 9 Barbapapa familie puzzels van hout

• 9 puzzels van 2 puzzelstukken in een mooie opbergdoos

• Ontwerper: Vilac/Barbapapa

• Handgemaakt van hout

• Duurzaam

• Kleur: divers

• Formaat: doos 26cm H x 23cm B

• Gewicht: 398gr

• Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en ouder

Vilac:

Diep in het hart van de Jura, omringd door bergen, meren en bossen, staat het Franse speelgoedbedrijf Vilac. Voor al meer dan 100 jaar is het hun passie om het mooiste, meest duurzame en tijdloze speelgoed te maken van hout. Op oude ambachtelijke wijze, maar met moderne kleuren en design. Het hout wordt gedraaid, geschuurd, gepolijst en gelakt door vakmensen uit Moirans-en-Montagne.

Vilac speelgoed is uniek, nooit uit de mode en met een blijvende aantrekkingskracht. Generatie op generatie. Vilac wil de fantasie van kinderen stimuleren met olijke, vrolijke karakters en door klassiek speelgoed in een modern nieuw jasje te steken.

Bij Vilac staat de natuur en haar wonderen centraal. Dit zie je terug in de wijze van produceren en het gebruikte materiaal. Duurzaamheid staat bovenaan.

Vilac website: www.vilac.com

Barbapapa geschiedenis:

Eind jaren 60 van de 20e eeuw werd Barbapapa voor het eerst getekend door de Franse studente architectuur Annette Tison en de Amerikaanse biologieleraar Talus Taylor. Het eerste boek werd in 1970 gepubliceerd in het Frans. De eerste uitgever die brood zag in het concept was Frank Fehmers van Frank Fehmers Productions (FFP) in Amsterdam, nadat Taylor het manuscript aan enkele Europese uitgevers had aangeboden die weliswaar interesse toonden, maar terugdeinsden voor de publiceerkosten. Daarop maakte FFP er een coproductie van en werd de eerste editie uitgegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Amerikaans Engels.

Een paar jaar later, toen er al meerdere titels waren verschenen, breidde Frank Fehmers het project uit met televisiefilms in samenwerking met Joop Visch van Polyscope/Polygram, waarvoor de storyboards waren gemaakt door Taylor. Uiteindelijk zijn de Barbapapa-boeken in meer dan 30 talen vertaald. Vanaf 1973 werd Barbapapa als tekenfilmserie geproduceerd. Deze eerste serie bestaat uit 45 afleveringen van 5 minuten (eerst met de Nederlandse stem van Leen Jongewaard; Wieteke van Dort leende haar stem voor de liedjes). De tweede serie telt 48 afleveringen van 5 minuten (met de stemmen van Edwin Rutten, Aart Staartjes en Marijke Merckens). Hierdoor werd Barbapapa bij een veel groter publiek bekend. In 2006 verscheen nog een derde serie. Deze laatste serie, gebaseerd op de reiservaringen van het echtpaar Tison en Taylor, bestaat uit 50 afleveringen van 5 minuten.

De naam is afkomstig van het Franse "barbe à papa", dat suikerspin betekent (letterlijk vertaald 'de baard van papa'). De Barbapapa's kunnen hun gedaante in iedere gewenste vorm brengen. Vlak voordat ze naar een nieuwe vorm veranderen roepen ze vaak: "Huub, huub, Barbatruc".

Merk Vilac
Model Vilac, 5833, Barbapapa 8 kleine puzzels
EAN-code 3048700058331
Afmetingen doos 26cm H x 23cm B

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2020 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl