XL Barbapapa spaarpot

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 28,50
Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Snel overzicht

De grote Barbapapa zal al jouw zakgeld bewaken. Alleen jij kan het geld eruit halen. Met deze grappige spaarpot wordt sparen weer leuk en daarnaast is hij ook nog eens mooi als eye-catcher voor in de kinderkamer.

prev
next
Grote Barbapapa spaarpot Plastoy - 20cm hoog!
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• Groot formaat Barbapapa spaarpot

• Collectors item en leuke eye-catcher voor de kinderkamer

• Ontwerper: Annete Tison/Plastoy

• Materiaal: gemaakt van zacht en veilig PVC kunststof

• Model: Barbapapa spaarpot roze

• Formaat: 20cm hoog en 12cm breed

• Gewicht: 250gr

Plastoy:

Plastoy is gevestigd in Normandië Frankrijk. Hier werkt een klein team zeer gespecialiseerd vakmensen die de figuren met de hand vormen uit de beste kwaliteit veilige materialen. Zij volgen hele strikte richtlijnen en tekeningen om een uniek eindresultaat in 3D te kunnen maken. Plastoy website: www.plastoy.net

Barbapapa geschiedenis:

Eind jaren 60 van de 20e eeuw werd Barbapapa voor het eerst getekend door de Franse studente architectuur Annette Tison en de Amerikaanse biologieleraar Talus Taylor. Het eerste boek werd in 1970 gepubliceerd in het Frans. De eerste uitgever die brood zag in het concept was Frank Fehmers van Frank Fehmers Productions (FFP) in Amsterdam, nadat Taylor het manuscript aan enkele Europese uitgevers had aangeboden die weliswaar interesse toonden, maar terugdeinsden voor de publiceerkosten. Daarop maakte FFP er een coproductie van en werd de eerste editie uitgegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Amerikaans Engels.

Een paar jaar later, toen er al meerdere titels waren verschenen, breidde Frank Fehmers het project uit met televisiefilms in samenwerking met Joop Visch van Polyscope/Polygram, waarvoor de storyboards waren gemaakt door Taylor. Uiteindelijk zijn de Barbapapa-boeken in meer dan 30 talen vertaald. Vanaf 1973 werd Barbapapa als tekenfilmserie geproduceerd. Deze eerste serie bestaat uit 45 afleveringen van 5 minuten (eerst met de Nederlandse stem van Leen Jongewaard; Wieteke van Dort leende haar stem voor de liedjes). De tweede serie telt 48 afleveringen van 5 minuten (met de stemmen van Edwin Rutten, Aart Staartjes en Marijke Merckens). Hierdoor werd Barbapapa bij een veel groter publiek bekend. In 2006 verscheen nog een derde serie. Deze laatste serie, gebaseerd op de reiservaringen van het echtpaar Tison en Taylor, bestaat uit 50 afleveringen van 5 minuten.

De naam is afkomstig van het Franse "barbe à papa", dat suikerspin betekent (letterlijk vertaald 'de baard van papa'). De Barbapapa's kunnen hun gedaante in iedere gewenste vorm brengen. Vlak voordat ze naar een nieuwe vorm veranderen roepen ze vaak: "Huub, huub, Barbatruc".

Merk Plastoy
Model Plastoy Barbapapa XL spaarpot
EAN-code 3521320800004
Afmetingen 20cm hoog en 12cm breed

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2023 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl