Deze zomer zijn er tropische temperaturen voorspeld. De afgelopen dagen hebben we daar al een voorproefje van gehad. En wat is er nou leuker om dan verkoeling te zoeken en lekker te gaan zwemmen. Wij hebben deze week 5 tips voor de mooiste zwemplekken met natuurwater in Nederland op een rijtje gezet.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Aanstaande zondag 21 juni 2020 is het weer Vaderdag en jullie willen papa natuurlijk echt verrassen! Wij hebben daarom 5 tips met leuke activiteiten op een rij gezet en een bonustip die je met hem kan gaan doen tijdens vaderdag.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Olijke vrolijke Oud-Hollandse spelletjes

12 juni 2020 13:55:46 CEST

Heb je inspiratie nodig om wat leuks te gaan doen met je kind(eren)? Met deze Oud-Hollandse spelletjes heb je eenvoudig en snel veel vertier. Leuk voor binnen en/of buiten.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Tijdens de herfstvakantie is het natuurlijk weer hèt moment om samen er gezellig op uit te gaan. Dit keer zijn Olijk en Vrolijk voor jullie op bezoek geweest in het Museum Speelklok in Utrecht. Zij hebben, naast de leuke activiteiten voor kinderen die er altijd al zijn, tijdens de herfstvakantie nog eens extra uitgepakt met de Museumkidsweek. Deze start op zaterdag 12-10-2019 en eindigt op 27-10-2019.

Wat zijn de extra activiteiten?

Knutsel je eigen muziekdoosje

Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los en versier jouw eigen muziekdoosje!

Hoe werkt het? Wanneer je meedoet aan deze activiteit krijg je in het museum een klein speelwerkje met daarop een olijke vrolijke melodie. Ook krijg je een bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekdoosjes op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe het eruit komt te zien!

Praktische informatie:
- Extra kosten voor de activiteit: €5,- (inclusief speelwerkje en bouwpakketje)
- Tijd: de hele dag door kunnen de kinderen zelf aan de slag met het maken van hun muziekdoosje
- Periode: 12 t/m 18 oktober
- Adviesleeftijd: 5+

Olijke vrolijke muzikale rondleiding

Alle kinderen kunnen iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag mee met de Muzikale Kinderrondleiding in Museum Speelklok. Tijdens de kinderrondleiding is er heel veel muziek, wordt er met z’n allen gezongen en mag je het Konijn uit de Kool wakker maken. Dit grote feest eindigt in de Danszaal waar natuurlijk een dansje gewaagd mag worden! De rondleiding start om 14 uur, duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Muzikale familievoorstelling Museumvlieg

Tussen de eeuwenoude museumstukken, ordners, bureaustoelen en ratelende printers van Museum Speelklok stuiten twee mannen op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau. De museummedewerkers gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt. Kijk op www.museumspeelklok.nl voor meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop. De adviesleeftijd voor de voorstelling is 4+.

Dus heb je zin om zelf muziek te maken, je eigen muziekdoosje te maken, of naar een van de vele duizenden muziekinstrumenten te luisteren en hun geschiedenis te ontdekken? Dan is dit het uitje voor jou deze herfstvakantie! Klik op deze link om meer informatie te vinden over de openingstijden en de route er naar toe.

Veel plezier!
Groeten
Olijk en Vrolijk

 

Tip van flip!

heb je na je bezoek aan het museum zin om thuis ook muziek te gaan maken? Misschien zijn deze mooie houten sambaballen maracas van Vilac dan een leuk instrument om mee te spelen. Ze zijn nu extra voordelig te verkrijgen in de Oljk en Vrolijk webwinkel via deze link.

 

Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Heb jij zin om tijdens de vakantie zelf mee te mogen helpen op een boerderij en alles te ontdekken over het landleven? Dan is dit uitje dat Olijk en Vrolijk voor jou gevonden hebben echt helemaal het einde! Wij zijn op bezoek geweest bij Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Een superleuk educatief uitje voor families met kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar.

Op deze Avonturenboederij kan je alles ervaren van het Hollandse landleven. Ga een koe melken, rij op je eigen tractor, vaar een leuke tocht met een bootje, rij rond op je pony of verdwaal in het wilgendoolhof.

Maar er is nog veel meer te doen! Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van o.a. tv-idolen Fien & Teun. Teveel om op te noemen!

Omdat wij natuurlijk ook graag besparen hebben we hieronder een overzicht van links gezet waar je zou kunnen kijken voor actuele kortingsacties:
- ANWB: https://www.anwb.nl/landvananwb/avonturenboerderij-molenwaard
- AD: https://webwinkel.ad.nl/molenwaard
- Ticketveiling.nl: https://www.ticketveiling.nl/veiling/dagjes-uit/kinderuitjes/avonturenboerderij-molenwaard-17361

Meer informatie over openingstijden en routebeschrijving vind je hier: https://www.avonturenboerderij.nl/info/ 
Geniet van een leuk uitje en tot volgende keer weer! Groeten, Olijk en Vrolijk

Tip van Flip!: wil je net zoals de boer op de Avonturenboerderij een stoere kruiwagen? Kijk dan eens in onze winkel. Wij hebben een kleine metalen replica van een echte Franse boeren kruiwagen. Hiermee kan jij je eigen boerderij beginnen.

Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Creatief met Elmer de Olifant.

15 mei 2015 15:23:11 CEST

elmer speelgoed

Wat is er nu leuker dan samen tekenen, schilderen of knutselen?! Speciaal voor de kleine kunstenaartjes onder ons hebben Olijk en Vrolijk weer leuke nieuwe creatieve Elmer spulletjes binnen van o.a. Vilac en Petit Jour Paris. 

Bekijk hier alle leuke Elmer de Olifant producten: http://bit.ly/1KJ2vfJ

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk
ervaring review olijk en vrolijk webwinkel

Op onze Olijk en Vrolijk website hebben wij helaas nog geen review tool waarmee wij reacties van klanten met jullie kunnen delen. Daarom laten we jullie voor nu nog even via onze blog zien wat voor enthousiaste ervaringen wij via de mail, facebook en twitter ontvangen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk
Wij krijgen wel vaker enthousiaste reacties/mailtjes van blije klanten die bestellingen bij ons plaatsen en daar worden wij altijd heel olijk en vrolijk van. Maar nu hebben we wel een hele bijzondere reactie van een tevreden klant ontvangen die we graag met jullie delen. Hij heeft 3 leuke Zuny dinosaurus dieren bij ons besteld en heeft daarmee een super grappige en spannende stop-motion film gemaakt. Jurrassic Park van Steven Spielberg is er niks bij!
Heel erg bedankt voor het opsturen! 

 


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Het is al eind januari en we hebben eigenlijk nog steeds geen echte winter gehad met mooie witte sneeuwlandschappen waar we kunnen schaatsen, sleeën en sneeuwpoppen maken. Om toch alvast een beetje het winterse gevoel te krijgen hebben we weer een leuke uittip voor deze week, geschikt voor jong en oud. We gaan met korting naar SnowWorld!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Ten eerste alsnog de beste wensen voor 2014! Dat het maar een olijk en natuurlijk vrolijk jaar voor jou mag worden!

Het is alweer een tijdje geleden dat wij jullie een leuke uittip voor kinderen hebben voorgeschoteld. Je kent het wel, druk, druk, druk. :)  Maar we komen nu gelijk weer terug met een hele leuke. We gaan namelijk naar het Nieuw Land Museum in Lelystad. Dit museum krijgt van de Museum Kids een 8,2 en veel positieve reacties.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk
Ga samen met Olijk en Vrolijk, Meneertjes Bots en Kietel en Mevrouwtjes Zonneschijn en Prinses op ontdekkingsreis tijdens ons bezoek aan het Science Centre van de TU in Delft.
-
Zelf ontdekken en DOEN! staat centraal bij dit uitje. Stap bijvoorbeeld in een vliegtuigsimulator of volg Rudolph de robot.
Super leuk uitje voor kinderen en de hele familie. Nu dit weekend het 2e kaartje GRATIS als je met de trein gaat.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk
Ga samen met Olijk en Vrolijk mee terug in de tijd.
Tijdens ons bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem nemen we een kijkje in de geschiedenis van Nederland.
Super leuke outdoor uittip voor kinderen en de hele familie!
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk
Vier samen met Olijk en Vrolijk dat de zomer eindelijk is begonnen.
Tijdens de ZUNY ZOMERACTIE worden alle dieren uit de Zuny collectie GRATIS verzonden!
Nu dus dubbel voordeel met de reeds scherp geprijsde Zunny boekensteunen, deurstoppers en presse-papiers.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk
Zet jij volgende week zondag ook jouw moeder in het zonnetje op Moederdag?
Wij hebben nu voor alle lieve moeders een olijke vrolijke aanbieding. Neem snel een kijkje.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk
De leukst en mooiste gebreide poefen van Olijk en Vrolijk zijn weer binnen.
Nu in nog meer trendy kleuren natuurlijke wol.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Dit weekend gaan we weer een spannend avontuur beleven tijden de Olijk en Vrolijk uittip. We gaan de geheimen van de Egyptische farao Toetanchamon ontdekken in het Amsterdam Expo centrum. Daar is tijdens de rondreizende tentoonstelling ‘Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten’  de geschiedenis van Toetanchamon, zijn bijzondere schatten en het verhaal van de ontdekking van zijn graf van dichtbij te beleven.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is deze tentoonstelling geschikt. Er is een speciale audiogids voor hen gratis beschikbaar bij het entree. Daarnaast is er ook speciaal lesmateriaal te krijgen waardoor de tentoonstelling nog meer gaat leven.

 

 

De kinderen, en natuurlijk uzelf, worden meegevoerd in het adembenemende verhaal van de farao en van de archeoloog Howard Carter die het graf ontdekt heeft. Bekijk alle ins en outs over zijn mysterieuze dood op jonge leeftijd en de vermeende vloek. Tijdens het bezoek krijg je het gevoel dat je zelf in de voetsporen treedt van de wereldberoemde ontdekker van Toetanchamon.

De exposistie is opgebouwd uit een aantal thema die interessant zijn voor jong en oud:

  • Geschiedenis: het Oude Egypte, de graftombes, de mummies
  • Geografie: Egypte, de farao’s en de piramiden
  • Technologie: goud, grondstoffen, handel
  • Religie: het geloof en de goden bij de Egyptenaren
  • Wetenschap: mummies en mummificatie
  • Wiskunde: de hoogontwikkelde wiskunde in het Oude Egypte
  • Kunst: de grote Egyptische schatten

 

De expositie is elke dag geopend. Bekijk via de bijgaande link de exacte openingstijden en reserveer eenvoudig uw ticket online.

Veel plezier!
Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: heb je na je bezoek aan de tentoonstelling ook zin om op ontdekkingsreis te gaan? Vaar dan het avontuur tegemoet met een van de mooie handgemaakte houten modelboten van Vilac. Ook leuk voor in bad! Of begin alvast met sparen voor je eigen reis naar Egypte en doe al je spaargeld in deze extra grote Asterix spaarpot. Wist je trouwens dat Asterix en Obelix tijdens hun avonturen ook op bezoek zijn geweest in Egypte bij Cleopatra?Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Klinkt dat niet als muziek in de oren?! We gaan met Olijk en Vrolijk daarom als leuke uittip naar het Museum Speelklok in Utrecht. Daar kan je je eigen muziektalenten ontdekken.

Momenteel is er in het museum een leuke tentoonstelling ‘Hoogstandjes in muziek & techniek’. Hier kan je de magie ontdekken van muziekinstrumenten die zelf live muziek maken. De hele geschiedenis van zelfspelende instrumenten kan je in het museum bekijken en beluisteren. Van een heel oud torencarillon tot de vele moderne gadgets die er vandaag de dag zijn.

Daarnaast is er voor kinderen natuurlijk nog veel meer te doen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf gaan componeren, programmeren en dit daarna spelen op je eigen muziekdoos. Verder zijn er educatieve muzikale computerspelletjes en tekenfilmpjes. Of wat dacht je van een leuke speurtocht? De klok Annabel heeft allemaal foto’s verzameld van instrumenten maar helaas heeft ze daar een zooitje van gemaakt. Help je mee speuren op de bovenverdieping van het museum om alles weer netjes te krijgen? Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis aan de kassa de speurtocht ophalen.

Dit museum is leuk voor jong en oud. Ieder uur worden er live muziekdemonstraties gegeven. De verschillende instrumenten spelen dan live een repertoire dat varieert van een klassieke muziek uit een film van Disney (zie bijv. filmpje hieronder) tot de allerlaatste moderne hits.

Dus heb je zin om zelf muziek te maken of naar een van de vele duizenden muziekinstrumenten te luisteren en hun geschiedenis te ontdekken? Dan is dit het uitje voor jou dit weekend!

Klik op deze link om meer informatie te vinden over de openingstijd en de route er naar toe. Of kijk alvast eens naar het speciale Youtube kanaal van het museum om een indruk te krijgen van wat je kan verwachten.

Veel plezier!
Groeten
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: heb je na je bezoek aan het museum zin om thuis ook muziek te maken? Misschien is deze vrolijke Barbapapa Xylofoon dan een leuk instrument om mee te starten. Zoals je weet is de hele Barbapapa familie gek op muziek maken. Hij is nu te verkrijgen in de Oljk en Vrolijk webwinkel via deze link.Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

 

Op het moment dat we nu naar buiten kijken schijnt heerlijk het zonnetje over de mooie sneeuw. Olijk en Vrolijk krijgen dan al snel last van schaatskoorts waarbij Olijk de hele tijd IT GIET OAN! roept tijdens het werken. Hij kan niet wachten tot het weekend is en we nog even van het ijs kunnen genieten. Want als we Pietje P. mogen geloven is het na het weekend alweer voorbij.... :-(

Speciaal voor kinderen hebben we daarom een leuke uittip bedacht en gaan we een mooie schaatstocht maken. Omdat het niet overal geschikt is om het natuurijs op te gaan is het van groot belang dat je alleen samen met je ouders het ijs op gaat en nooit alleen!. En omdat wij veiligheid zo belangrijk vinden hebben we hieronder ook een handige top 10 tips voor schaatsen met kinderen gemaakt. 

De beste schaatsmogelijkheden zijn momenteel in Friesland. Voor sommige is het een stuk rijden maar het is dat absoluut meer dan waard. Schitterende natuur, mooi ijs en natuurlijk lekkere koek en zopie! Op onderstaand kaartje staan alle mooie locaties waar je terecht kan en via Google maps kan je eenvoudig de route van huis daarnaartoe vinden. Mocht het kaartje niet zichtbaar worden klik dan op deze link.

 

Je kan ook de speciale UNOX app op je mobiel installeren. Dan heb je altijd up-to-date het laatste schaatsnieuws met plekken waar je naar toe kan gaan. Deze is zowel geschikt voor Apple en Android.

 

Maar voordat we gaan schaatsen hierbij zoals belooft eerst nog even onze schaatstips top 10 voor kinderen:

1) Heb je net nieuwe schaatsen met je vader of moeder gekocht? Probeer dan eerst thuis of je ze helemaal zelf kunt aantrekken. Als het zo koud is dan is het niet fijn als je lang langs de kant moeite hebt om je schaatsen aan te trekken.

2) Doe tijdens het schaatsen altijd je handschoenen aan. Handig tegen de kou, maar ook goed voor de veiligheid mocht je een keertje vallen.

3) Ga nooit met je schaatsen op stenen lopen of in de aarde. Dan zijn ze zo bot en moet je je schaatsen weer laten slijpen.

4) Neem in je rugzak een oude theedoek mee waarmee je na afloop je schaatsen droog kan maken. Dan voorkom je dat ze gaan roesten. Mocht een toch een beetje roest opkomen dan kan je deze met een klein beetje CIF wegehalen.

5) Hang nooit je schaatsen aan elkaar geknoopt om je nek. Als je valt kan je dan ernstig bezeren en daarnaast beschadigen je schaatsen.

6) Sommige mensen zeggen dat je na het schaatsen je ijzers in het vet moet zetten. Wij adviseren vooral om ze heel goed droog te maken. Als de ijzer vet zijn bij het slijpen dan komt anders het vet in de slijpsteen te zitten.

7) Hebben je schaatsen te lange veters? Wind deze dan niet om je enkels of voeten. Dan heb je minder bloeddoorstroming en krijg je veel sneller koude voeten. Knip het stuk wat te lang is in het midden er tussenuit en bind dat aan elkaar. Dan heb je wel nog de plastic eindstukjes van de veters.

8) Zorg dat je goede en vooral schone beschermers hebt voor je schaatsen. Dan worden de ijzers niet bot tijden het klunen.

9) Een logische tip....kleed je altijd warm aan. En begin je net het schaatsen te leren dan is een regenbroek over je gewone broek ook handig!

10) Zorg dat je schaatsen altijd goed zitten, goed geslepen zijn en neem eventueel een stoel mee voor het oefenen.

Veel plezier in ieder geval en misschien zien we je van het weekend wel op het ijs!
Groeten
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: heb je na het schaatsen in de kou zin in wat lekkers? Maak dan samen met je ouders een mooie Barbapapa of Barbamama taart. In de Olijk en Vrolijk webwinkel hebben we net nieuwe Barbapap baksets binnen. En wat is er daarna leuker dan lekker voor de buis relaxt op een Olijk en Vrolijk gebreide poef je taartje op te eten en naar een leuke film te kijken?!Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

De kerstvakantie staat al bijna voor de deur en de eerste sneeuw is al gevallen. Iedereen is net als wij al druk in de weer met de voorbereiding voor de feestdagen. Om even te ontsnappen aan alle hectiek hebben voor dit weekend daarom weer een leuke uittip voor kinderen. We gaan dit keer naar zeehondencrèche van Lenie ’t Hart in Pieterburen. Daar is het momenteel met 106 zeehonden een drukte van jewelste!

Het leuke van de zeehondencrèche is, naast dat het natuurlijk super is om alle kleine en grote zeehondjes te bekijken, dat het ook nog eens heel leerzaam is. Er zijn speciaal voor kinderen extra veel activiteiten. Zo is er een kinder-actiehoek met spelelementen en voor de allerkleinsten een indoor zandbak. Daarnaast kan je ook nog de speciale crèche-speurtocht volgen. Wanneer je alles hebt gezien en je hebt onderhand trek gekregen dan is er in het restaurant de mogelijkheid om lekkere taarten, poffertjes of hartige hapjes te eten.

Mocht je nog puf over hebben dan is het ook nog leuk om even door het dorp Pieterburen te wandelen. Er is een speciale wandelkaart beschikbaar met daarop alle highlights in het dorp.

Wil je alvast een wat voorpret beleven? Klik dan op het onderstaande plaatje en print de leuke kleurplaat uit.

Algemene informatie

 

Openingstijden:

10:00 tot 17:00 - (dagelijks van 1 oktober tot 1 april)

09:00 tot 18:00 - (dagelijks van 1 april tot 1 oktober)

12:00 tot 16:00 - (alleen op 1 januari)

De entreeprijs bedraagt € 8,00 per persoon per dag voor volwassenen, voor kinderen van 3 t/m 12 jaar € 5,00 per persoon (donateurs tot max 5 personen en kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis toegang).

Zeehondencrèche Lenie het Hart
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
telefoon: (0595) 526 526
fax: (0595) 528389
E-mail: info@zeehondencreche.nl
Website: http://www.zeehondencreche.nl

Veel plezier!
Groeten
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeau? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de leuke Olijk en Vrolijk dieren die wij in ons assortiment hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld de Züny Ijsbeer en Pinguin. Handig als boeken-/cdsteun of deurstopper. En de leuke handgemaakte knuffels van Anne Claire Petit zijn ook super!Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

De Sint is net vertrokken en nu al staan de rendieren van de Kerstman te trappelen om weer aan het werk te gaan. Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupip en Donder en Blitzen kunnen niet wachten om hun eerste stapjes van het jaar in de vers gevallen sneeuw te zetten. En dan moet we natuurlijk Rudolph the red nose rendier niet vergeten! Met zijn rode neus is hij natuurlijk de TomTom van de rendieren. Olijk en Vrolijk helpen dit jaar Rudolph een handje en hebben ook een knipperende rode neus opgezet. 

En misschien wisten jullie het nog niet...maar alle rendieren van de Kerstman zijn net als alle kleine kinderen gek op de Rudolph de red nose rendier cupcakes van Olijk! Met dit speciale recept maak je de mooiste cupcakes voor de feestdagen. Super leuk om samen met de hele familie te maken.

Hieronder volgt stap voor stap hoe je 12 cupcakes kan maken.

Ingrediënten:

- 175g boter

- 165g basterdsuiker

- ½ theelepel natuurlijke vanille-extract

- 2 eieren, op kamertemperatuur

- 10g zelfrijzend bakmeel

- 150g bloem

- 160ml karnemelk

- 500g fondant icing bruin, 100g ervan

  een lichtere bruine

- 50g fondant icing rood

- 25g fondant icing zwart

- draad voor de geweien en spaghetti  

  voor de bevestiging van de oren

Voor de ganache:

- 140gr pure chocolade, fijngehakt

-  74ml volle (slag)room

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 180C.

- Het handigste is om een speciale bakvorm voor 12 muffins/cupcakes te gebruiken en daarin 12 papieren cupcake vormpjes te plaatsen. Maar het kan ook zonder de speciale bakvorm.

- Klop de boter, suiker en vanille in een middelgrote kom met een elektrische mixer tot een luchtige substantie.

- Klop daarna een voor een de eieren door het botermengsel. Voeg de helft van de gezeefde bloem en de helft van de karnemelk toe en mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Voeg daarna de resterende meel en karnemelk toe totdat dit is opgenomen in het mengsel.

- Verdeel de mix gelijkmatig over de papieren vormpjes. Maak de bovenkant voorzichtig glad. (dit zal helpen de cupcakes gelijkmatig te doen rijzen)

- Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten of totdat ze licht goudbruin en gaar zijn. Je kan dit testen door een prikkertje in de cupcake te steken. Als er niks aan blijft zitten dan zou de cupcake gaar en klaar moeten zijn.

- Laat de cupcakes 5 minuten in het blik staan ​​voordat je ze uit de bakvorm haalt en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.

- Om de chocolade ganache te maken doe eerst de gebrokkelde chocolade in een kom. Breng de room aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer het geheel door elkaar tot het een gladde massa is. Laat het daarna afkoelen totdat het wat steviger is.

- Doop de bovenkant van de cupcakes in de ganache. Kijk daarna voor uitvoerige instructies in het bijgaande document hoe je eenvoudig de oren, ogen en neus van Rudolph de red nose rendier maakt.

 

Vergeet niet om mensen te waarschuwen dat niet elke element van de decoratie eetbaar is! Bijvoorbeeld de stokjes om de oren aan de cupcake vast te maken zijn van harde spaghetti.

Veel plezier met het maken en eet smakelijk alvast!
Groeten
Olijk en Vrolijk

 

Tip van flip! Wil je zelf ook zo’n leuk rendier in huis? Kijk dan eens naar onze mooie handgemaakte rendier boekensteunen, deurstoppers en presse-papiers van Züny. Wat is er nu leuker dan je eigen Rudolph de red nose rendier in huis te hebben!

 

 

 

 Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Wie wil er nu niet leren toveren?! Deze week hebben Olijk en Vrolijk weer een leuk uitje bedacht voor jong en oud.  Tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten kan je dit weekend bij de Nieuwkoopse Plassen in de natuur leren toveren.

Het leukste is natuurlijk als je verkleed komt als heks of tovenaar. En mocht je onverhoopt geen heksenhoed hebben dan kan je die daar ook kopen voor €4,-. Tijdens je bezoek leer je om zelf magische toverdrankjes te maken en vliegen op een bezemsteel. Of ga op zoek naar de schuilplaats van heksen en zoek je eigen eten in de natuur. Je kan ook meevaren met onze heksen en tovenaars naar het magische eiland waar je de toverroute kan volgen met allerlei activiteiten. Teveel om op te noemen!

Dus meld je snel aan via deze link (onderaan de pagina kan je klikken op aanmelden) en ga dit weekend samen met Olijk en Vrolijk naar de Nieuwkoopse Plassen. Op deze pagina vind je ook meer informatie over parkeren, route en kosten.

Om alvast in de sfeer te komen van het toveren kan je onderstaand heksenbordspel spelen. Even de PDF downloaden en uitprinten. Je hebt alleen nog 2 dobbelstenen en een steentje of iets anders nodig dat je kan gebruiken als pion.

 

Impressiefilm van eerdere Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten:

 

Veel plezier!
Groeten Olijk en Vrolijk

 

Tip van flip! Heb je tijdens de toverroute ook al mooie paddenstoelen gezien? Van die rode met witte stippen? Olijk en Vrolijk hebben er ook één gevonden en in hun winkel  gezet. Een hele mooie grote paddenstoel van Anne Claire Petit waar je heerlijk op kan zitten. Neem hier eens een kijkje!


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Ieder jaar is er in Amsterdam het 10-daagse grachtenfestival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de stad. Daar laten nieuwe talenten en gerenommeerde musici de mooiste klassieke muziek horen met dit jaar als centraal thema ‘Liefde’. De voorstellingen worden gegeven in woonkamers bij iemand thuis of midden op de gracht op een ponton. Je kan het zo gek niet bedenken.

Speciaal voor kinderen is er a.s. zaterdag het kinderprinsengrachtconcert, dat georganiseerd wordt voor en door kinderen. Kinderen geven bijzondere optredens waar zij klassieke stukken spelen maar ook optreden met bekende popartiesten. Er is op de gracht een speciaal ponton voor de kinderen gemaakt waar zij het beste kunnen genieten van de optredens. Of er is anders vast wel een plekje in 1 van de boten die gezellig naast het podium in de gracht drijven. Olijk heeft trouwens zijn zinnen gezet om ook op te gaan treden en heeft speciaal een dirigentenpak aangetrokken. Maar of hij echt muzikaal is zullen we nog maar moeten afwachten... :)  

Het concert zal zaterdag (18 augustus) om 16:30 starten op de Prinsengracht in Amsterdam met o.a. de volgende optredens: 

Isha & Mei Lin en Jennifer Ewbank
Isha en Mei Lin ( 10 jaar en 9 jaar ) zijn leerlingen van Coosje Wijzenbeek. Op hun viool spelen zij Gavotte en Walz van D. Shostakovich. Daarna begeleiden ze Jennifer Ewbank tijdens haar nummer Imagine.

Timo & Salim en Dean Saunders
Timo en Salim (10 jaar) spelen Berceuse uit de Dolly suite van G.Fauré en Kat en Muis op de piano. Verder begeleiden ze Dean Saunders tijdens zijn liedje Jij verblind me.

Jacob en Tim Douwsma
Jacob (14 jaar) speelt op zijn marimba Flight of the Bumblebee van Rimsky Korsakov. Ook begeleidt hij Tim Douwsma bij zijn nummer Bij jou.

Rachel
Ook Rachel, de winnares van het Junior Songfestival 2011 zal een spetterend optreden geven op de gracht.

Voor meer informatie kan je de speciale grachtenfestival website bezoeken of bekijk eens onderstaand filmpje met een impressie van afgelopen jaar.

 

Veel plezier!
Groeten Olijk en Vrolijk

Tip van flip! Wil je comfortabel zitten tijdens de concerten? dan is een mooi gebreid poefje natuurlijk een must-have. Neem eens een kijkje in onze leuke poefen collectie.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Met de zomerse weersvoorspelling van 25C voor aankomend weekend vliegen Olijk en Vrolijk erop uit. Dit weekend hebben we een leuke uittip voor jong en oud. We gaan namelijk alles ontdekken wat met vliegen te maken heeft in het Aviodrome. En het is niet zoals in veel musea dat je niks mag aanraken.....hier mag je bijvoorbeeld als piloot in de cockpit van een Boeing 747-400 gaan zitten en alle knopjes uitproberen.

Het Aviodrome is gevestigd in Lelystad en is begin dit jaar heropend. Zowel binnen als buiten is meer dan 200 luchtvaartjaren te zien en te ervaren. Het museum is opgebouwd uit 7 verschillende interactieve attractiezones waarvan de nieuwe metershoge verkeertoren je perfect uitzicht geeft over Lelystad Airport waar het een komen en gaan is van passagiersvliegtuigen, helikopters en lesvliegtuigen. 

 

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. Enkele highlights zijn de Superjumbo 747-400 van KLM waar je van alles mag bekijken zoals het vrachtruim, de cockpit, keuken en natuurlijk even kan ontspannen in Business Class. Neem daarnaast eens een kijkje in de Britse T2 vliegtuighanger waar oude vliegtuigen gerestaureerd worden tijdens jouw bezoek. Of bekijk de demonstratie op het evenemententerrein waar historische vliegtuigen hun motoren starten en alles daaromheen wordt uitgelegd. Teveel om op te noemen! Wil je uitgebreide informatie over wat er nog meer te zien is bezoek eens de website van het Aviodrome.

Openingstijden:

Maandag: gesloten (uitgezonderd tijdens vakanties, 2 juli t/m 27 augustus, 15 en 22 oktober, 24 en 31 december 2012)

DInsdag t/m Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Entreeprijzen:

Volwassenen: € 15,75

Kinderen 3 t/m 11 jaar: € 13,25

Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis

Museumkaart: gratis

 

Veel plezier!
Groeten Olijk en Vrolijk

P.S. Heeft uw zoon of dochter na het bezoek aan Aviodrome ook het vliegtuigvirus te paken? :) en willen ze hun eigen vliegtuig? Neem dan eens een kijkje bij onze unieke grote vliegtuigmodellen van Playforever. Super leuk om mee te spelen of neer te zetten als stoere eye-catcher.
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Dit weekend wacht er weer een spannend avontuur. We gaan op Safari! Niet in Afrika hoor :) maar gewoon lekker dichtbij in Safaripark de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. En natuurlijk met korting. Want wat is er nu leuker dan de mooiste dieren uit de jungle dichtbij te kunnen bekijken vanuit de auto, boot, bus of gewoon lopend. Alles is mogelijk! Vrolijk en ik gaan op zoek naar The Big Five, de 5 meest legendarische dieren uit Afrika. Laat ons weten of je ze ook gevonden hebt of stuur ons een mooie foto.

Speciaal voor kinderen is er tijdens de zomermaanden de Djambo Show. Zoals je misschien weet is Djambo de olifant de mascotte van Safaripark de Beekse Bergen die samen met de rangers zorgt voor alle dieren. Tijdens de show zullen Djambo en de rangers dansen en zingen en jij mag ook meedoen. Wil je stiekem alvast wat horen van de show luister dan hier op de speciale Djambo website of maak een mooie kleurplaat. Je kan ook nog het leuke Facebookspel spelen waar je je eigen Safaripark kan bouwen.

Daarnaast is een must see de roofvogelshow waarvan je hieronder een impressie kan bekijken. Tijdens de show vliegen super grote roofvogels rakelings langs je hoofd. Gelukkig hebben ze net gegeten want anders zou je denken dat jij de prooi bent :) En misschien wordt jij wel uit het publiek uitgekozen en landt er een palmgier op je hand. Tijdens de show krijg je een goed beeld hoe de roofvogels jagen en welke jachttechnieken ze gebruiken.

 

Natuurlijk hebben we ook weer voor jullie alle kortingsacties bij elkaar gezocht zodat je zo goedkoop mogelijk het park kan bezoeken. Daarnaast vindt je op deze website allerlei handige informatie over routes, openingstijden en nog veel meer.

- ANWB ledenactie

- Telegraaf actie

 

Veel plezier!
Groeten
Olijk en Vrolijk

 

P.S. wil jij na je bezoek ook de jungle in huis halen? Kijk dan eens bij onze super mooie handgemaakte Zuny dieren voor op de kinderkamer. Handig als boekensteun, deurstopper, presse-papier of als stoere eye-catcher.Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Nadat we onze nederlaag op het EK 2012 alweer bijna zijn vergeten, zijn we nu natuurlijk aan de buis gekluisterd voor de Tour de France 2012. Helaas staat de Tour de afgelopen dagen een beetje in een slecht daglicht door alle geruchten over Lance Armstrong. Wij hebben daarom besloten om onze eigen Tour op te zetten zonder deze perikelen en speciaal voor kinderen! ;-) Ga dit weekend mee op de Tour d’Olijk en Vrolijk en volg de Hans en Grietje route tussen Barneveld en Scherpenzeel.

We hebben de route voor je uitgestippeld en daarnaast tips toegevoegd waar je wat kan eten en wat je allemaal kan bezichtigen. Daarnaast hebben we voor de voorpret leuke games, apps en spulletjes uitgezocht voor kinderen die fan zijn van de Tour de France. Zo kan je met je eigen gele trui, of maillot jaune zoals de fransen die noemen, de leuke Tour d’Olijk en Vrolijk rijden. Kijk voor alle informatie hieronder.

Komt dit weekend jammergenoeg niet uit om te fietsen? Dan is er ook nog de speciale fietsvierdaagse 4kids in Drente van 24 t/m 27 juli. Helemaal speciaal afgestemd voor jonge- (vanaf 4 jaar) en oudere kinderen (t/m 12 jaar). Neem eens een kijkje op hun website.

Veel plezier!
Groetjes
Olijk en Vrolijk

P.s. voor de hele kleintjes onder ons die nog niet kunnen fietsen maar wel alvast graag willen oefenen hebben we bij Olijk en Vrolijk de leukste en mooiste handgemaakte loopauto’s. Neem gerust eens een kijkje in onze winkel.

 

Tour de France producten speciaal voor kinderen:

 

Tour de France App voor iPhone en iPad:

 

Tour de France games voor PS3 en Xbox360:Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Hopelijk hebben jullie vorige week veel plezier gehad met het starten van jullie eigen makkelijke moestuin. Deze week gaan we naar een evenement dat eens in de 10 jaar georganiseerd wordt...de Floriade Wereldtuinbouw tentoonstelling 2012. Maar wij gaan natuurlijk naar de speciaal opgezette Floriade for Kids en we hebben ook nog eens alle kortingsacties voor jou bij elkaar verzameld!

De Floriade is een tentoonstelling waar je alles te zien krijgt wat met bomen, planten, groenten en fruit te maken heeft. Speciaal voor kinderen is de Floriade voor Kids opgezet. Een ontdekkingsreis waar je alles over de natuur kan leren, actief bezig kan zijn en ook nog eens lekker kan spelen. Ontdek insecten, een tropische schatkamer en het spannende speelbos. Flora en Florian, de twee helden van de Floriade, nemen je mee op expeditie door de vijf werelden van de tuinbouw: Gezond & Genieten, Energie & Handel, Toekomst & Ontdekken, Wonen & Leven, Theater & Cuturen. Dit is een leuk dagje uit voor kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Neem dus gezellig de hele familie mee!

Op de speciale Floriade for Kids website en de ‘gewone’ Floriade website vind je alle uitgebreide informatie die je nodig hebt. Wij hebben alvast hieronder wat leuke highlights voor jullie verzameld en natuurlijk niet te vergeten de handigste kortingsacties.

Veel plezier!

Groeten Olijk en Vrolijk 

P.S. Heeft de Floriade jou en je kinderen geinspireerd om ook lekker in de tuin aan de slag te gaan? Kijk dan eens in ons assortiment tuinieren voor kinderen. Daar hebben we onder andere een hele mooie handgemaakte kruiwagen van Sirch.

Floriade impressiefoto:

 

Voorpret:

Voor de voorpret alvast een leuke quiz, wat spelletjes en kleurplaten. Klik hier.

Of verander een foto van jezelf of je vader en moeder in een stuk groenten en fruit net zoals Olijk en Vrolijk hieronder hebben gedaan :) Klik hier.

KORTINGSACTIES:

ANWB ledenvoordeel: korting op toegangsbewijs voor volwassenen en kinderen

Rabobank ledenactie

- Voordeel via de Nederlandse Spoorwegen

Telegraaf: een gratis fotoboek in combinatie met toegangsbewijs

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Olijk en Vrolijk hebben besloten om wat meer op hun gezondheid te letten. Met name Vrolijk merkte dat vanwege de drukte een gezonde maaltijd erbij inschoot en dat zij daardoor langzaam maar gestaag begon uit te dijen ;-) En wat is er dan leuker dan je eigen gezonde biologische groente te kweken! Daarmee krijg je de broodnodige vitamientjes en beweging.

Tijdens hun zoektocht naar informatie over een eigen moestuin kwamen zij op de makkelijke moestuin website van Jelle. Een jongen van 14 jaar die zijn eigen makkelijke moestuinbak heeft bedacht, geschikt voor jong en oud, voor tuintjes en balkons. Hij heeft een handige houten bak ontworpen met daaroverheen een raster. Super makkelijk om te maken dus je kan er dit weekend gelijk mee aan de slag.

Wij hebben hieronder een korte beschrijving gegeven van de 10 stappen om een leuke moestuin te maken samen met kinderen. Bij iedere stap vind je een link naar uitvoerige informatie van Jelle mocht dat nodig zijn. Ook hebben we een paar leuke filmpjes toegevoegd waar hij in Villa Achterwerk zijn moestuin laat zien.

bron: http://www.makkelijkemoestuin.com/moestuin-aanleggen.html / Jelle  

 

 

Stap 1: Wat wil je gaan verbouwen? Maak je eigen planning

Het voorwerk is natuurlijk super leuk. Wat vind je lekker qua groente en fruit en maak daar een lijstje van. Wil je 'vergeten' groenten? Wil je bietjes of elke dag andijvie? Vergeet ook de kruiden niet. Niets is lekkerder dan verse kruiden te gebruiken bij het bereiden van de maaltijd. Kijk hoeveel soorten je wil en hoeveel bakken je daarvoor nodig hebt.

Meer info

 

Stap 2: Bepaal waar je je moestuin wil plaatsen

Waar wil je je moestuin gaan aanleggen? Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden: waar staat de zon en hoeveel uren schijnt deze op de plek waar je de moestuin wil plaatsen. Is het niet te vochtig? Of is er teveel schaduw? Verder is het van belang dat je de moestuin rondom makkelijk kan bereiken.

Meer info

 

Stap 3:  Timmer je eigen moestuinbak en rooster

Voor het maken van de moestuinbak hoef je echt niet Bob de Bouwer te zijn :) Maak de bak(ken) niet breder dan 120cm en 15 tot 20 cm. diep. Je mag de bak ook best iets groter of kleiner maken maar het mooiste is wel dat de bak vierkant is. Het maakt verder niet zoveel uit welk materiaal je gebruikt. Het kunnen oude steigerplanken zijn of ander resthout. De bak wordt helemaal afgemaakt met een raster er bovenop. Met het raster verdeel je de grond in vakken van 30cm bij 30cm. Zonder raster geen easy moestuin!

Meer info

 

Stap 4: De super speciale aardemix

Gebruik voor het vullen van de bakken niet je eigen tuingrond maar een speciale aarde-mix. Deze speciale aarde-mix is makkelijk te bewerken, geeft alle voeding die je planten nodig hebben en houdt goed vocht vast zonder ooit te nat te worden.

Meer info

 

Stap 5: Maak je handige klimconstructie

Wanneer je bijvoorbeeld tomaten wil planten of doperwten dan heb je ook een constructie nodig waartegenaan de plant kan opklimmen. Het voordeel van planten die de hoogte in groeien is dat het minder ruimte inneemt in je moestuin en het ziet er ook nog eens mooi uit!

Meer info

 

Stap 6: Afstand tussen de zaadjes

In de moestuinbak plant je de zaadjes in de vierkante vlakken (zie stap 3 voor het rooster). Op de verpakking van de zaadjes staat precies welke afstand je tussen de zaadjes moet aanhouden. Zo is er in een vak van 30 bij 30 cm plaats voor bijvoorbeeld 1 bloemkool, 4 kroppen sla of 9 bietjes.

Meer info

TIP!: handig website om online biologische zaadjes te kopen.

 

Stap 7: Ieder vlak een ander soort plant

Wanneer je in ieder vlak een ander soort gewas plaats, dan heb je veel minder snel last van ziektes of ongedierte en hoef je geen rekening te houden met wisselteelt. Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit als je verschillende soorten planten in je moestuin hebt staan.

Meer info

 

Stap 8: Verzorg je planten

Het voordeel van een moestuinbak is dat je de planten heel eenvoudig kan verzorgen. Je hoeft dus nooit in de bak zelf te staan. Je kan er makkelijk omheenlopen en je houdt je schoenen schoon :) Op deze wijze blijft ook de grond mooi rul en los.

Meer info

 

Stap 9: Water geven

Handige tip om te onthouden bij het water geven van de gewassen is dat een plant het liefste lauw water heeft. Zet een emmer met water buiten zodat de zon deze wat kan verwarmen en je niet met een slang hoeft te sjouwen. Gebruik een bakje om water te geven. Zo krijgen de planten nooit teveel en verspil je geen water.

Meer info

 

Stap 10: En dan oogsten en lekker opeten!

Wat is er nu leuker dan uiteindelijk zelf je gekweekte groenten, fruit en kruiden te oogsten en daarna lekker op te eten! En als je een bak geoogst hebt, plant dan gelijk weer een nieuw gewas. Zo heb je bijna het hele jaar door verse groenten.

Meer info

 

Veel plezier met de moestuin en eetsmakelijk!

Groeten Olijk en Vrolijk

 

P.S mocht je nog leuk vrolijk gekleurd tuingereedschap of een kruiwagen voor kinderen nodig hebben kijk dan eens in ons assortiment met leuke kinderproducten voor in de tuin.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Vanavond gaat het eindelijk beginnen, EK 2012! Morgen zitten wij net als alle 16.739.087 andere Nederlanders om 18:00 achter de buis om ze aan te moedigen. Olijk heeft alvast een voorspelling gemaakt en het wordt volgens hem 2-1 voor Nederland tegen Denemarken.

Om alvast wat voorpret te hebben heeft Olijk samen met Vrolijk een ORANJE PRETPAKKET gemaakt. Leuk voor jong en oud. Zo kan je een mooie EK 2012 kleurplaat maken, hebben we een super handig overzicht van alle wedstrijden, is er een leuk online penalty game (kunnen we alvast even oefenen ;-) en maken we voor tijdens de wedstrijd de lekkere oranje cupcakes van Mientje.

Veel plezier!

En mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een leuk betaalbaar oranje cadeautje dan hebben wij een hele leuke oranje Barbapapa zaklamp voor je. Super handig want je hebt geen batterijen nodig, het is namelijk een knijpkat! Klik hier.

Groetjes
Olijk en Vrolijk

 

HANDIG OVERZICHT EK 2012 WEDSTRIJDEN:

 

EK 2012 KLEURPLAAT:

 

ONLINE PENALTY GAME:

 

LEKKERE EK 2012 CUPCAKES VOOR TIJDENS DE WEDSTRIJD:

 

Recept voor 12 EK cupcakes:

Ingrediënten en benodigdheden:

-       125 gr boter

-       125 gr zelfrijzend bakmeel

-       125 gr witte basterdsuiker

-       2 eieren

-       1 zakje vanillesuiker

-       3 eetlepels melk

-       4 theelepels cacao poeder (met minimaal 70% cacao per 100 gr)

-       Marsepein, verkrijgbaar bij betere banketbakker of via een webwinkel als bijv. de leukste taarten shop

-       Eetbare zilveren balletjes

-       Cupcake bakblik en/of papieren cupcake vormpjes verkrijgbaar bij de supermarkt

 

Bereidingswijze:

-       Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn

-       Verwarm de oven voor op 180 à 200 graden C

-       Doe alle ingrediënten in de een kom of keukenmachine (behalve de melk!)

-       Meng of mix de ingrediënten

-       Roer de cacao door de melk en voeg dit tijdens het mengen/mixen toe tot het een gladde massa is

-       Doe de papieren cupcake vormpjes in het bakblik. Je kan ook alleen de papieren vormpjes gebruiken maar dan    

         kan het cakeje iets minder mooi qua vorm worden.

-       Verdeel het beslag over de vormpjes

-       Bak de cupcakes in 15 à 20 minuten lichtbruin

-       In de tussentijd kan je even verder rondkijken op onze website voor de nieuwste en leukste design artikelen ;-)

-       Laat de cupcakes even afkoelen

 

EK versiering:

-       Neem de oranje marsepein die je als basis over het cupcakje wilt hebben

-       Rol de marsepein uit tot jouw gewenste dikte en snijd er dan rondjes uit ter grote van de cupcake. Leg dit als      

        basis rondjes marsepein over de cupcake. Doe dit voor iedere cupcake.

-       Zoals je gemerkt hebt is de marsepein heel kneedbaar/vormbaar. Kneed en rol de verschillende kleuren         

marsepein en maak de bloemetjes in de kleuren van de Nederlandse vlag en doe daar een zilver eetbaar balletje op in

het midden van de bloem.

 

Eet smakelijk!


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Het is alweer een aantal weken geleden dat wij onze laatste weekendtip met jullie deelden. Vanwege drukte was het er even ingeschoten maar dit weekend hebben we weer een hele leuke! We gaan naar het vernieuwde interactieve Madurodam in Den Haag.

Wie kent het niet? Waar je vroeger met je ouders langs de schitterende maquettes liep maar niks mocht aanraken. Alleen op de paden blijven! Alles was net levensecht en super klein. Maar in het nieuwe Madurodam, dat op 21 April dit jaar door Koningin Beatrix geopend is, mag veel meer!

Steek je handen uit de mouwen en blus een schip dat in brand staat, of ga de containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam. Je kan zelfs een vliegtuig laten opstijgen vanuit Schiphol of een dorpje redden van een overstroming door de Oosterscheldekering te sluiten!

Daarnaast leer je op een interactieve manier de geschiedenis achter veel bijzondere gebouwen in Nederland kennen. En wanneer je daarna nog energie over hebt kan er nog lekker gespeeld worden in de nieuwe themaspeeltuin.

Handig om te weten is dat je nu met 10% korting naar Madurodam kan. Je moet dan via de bijgaande link de tickets bestellen. Je kan ook combinatietickets kopen zodat je bijvoorbeeld ook naar het Omniversum kan of Sea Life Scheveningen. Het park is elke dag geopend van 9:00 – 20:00. (kassa sluit om 19:00)

 

Wist je dat?

Olijk en Vrolijk hebben ook een stukje Madurodam in het assortiment. De schitterende houten handgemaakte poppenvilla van Sirch. Wil jij ook een klein stukje Madurodam in de kinderkamer of ieder ander vertrek van uw interieur? neem dan eens een kijkje in de Sirch Villa.

Veel plezier!
Groeten Olijk en Vrolijk


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

 

Vorige week informeerden wij jullie al over de leuke gebreide poefen die binnen waren gekomen. Bedankt nog voor de enthousiaste reacties! Deze week willen we jullie de gebreide en gehaakte vloerkleden laten zien die wij speciaal met de hand hebben laten maken. Super leuk voor in de kinderkamer of ieder ander vertrek van uw interieur.

We hebben twee verschillende lijnen die beide gemaakt zijn van mooie natuurlijke wol:

Hoogpolig wollen karpet vierkant in de kleur naturel: dit karpet heeft mooie dikke polen die rechtop staan als een klein grasveld. Lekker zacht en warm om op te lopen of te liggen. Formaat: 150cm x 150cm.

Gebreid rechthoekig vloerkleed in de kleuren blauw, grijs, lichtgrijs en bruin. Dit grote kleed van 175cm x 135cm is met de hand gebreid van mooie dikke natuurlijke wol. In hetzelfde materiaal en kleuren zijn ook nog de leuke ronde poefen en vierkante kussens beschikbaar. Leuk om te combineren.

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet en neem contact met ons op. Of bestel eenvoudig via de bovenstaande links.

Vriendelijke groeten
Olijk en Vrolijk


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Steeds meer van onze klanten hebben al ontdekt hoe mooi de handgemaakte houten kindermeubelen en speelgoed van Sirch uit Duitsland zijn. En nu staan we dus ook in de Eigen Huis & Interieur van de maand April! In deze schitterende tuin, ontworpen door Matt Cantwall in Sydney Australië, kunnen kinderen naar hartenlust rondscheuren op de Max. En met de caravan Lorette erachter kunnen ze al hun knuffels en speelgoed vervoeren. In deze tuin heeft de ontwerper kindvriendelijkheid proberen te integreren door spannende niveauverschillen, geurige planten of interactieve elementen, zoals ondiepe waterelementen waar ze lekker kunnen spelen en afkoelen.

 

Wanneer je nu bij Olijk en Vrolijk de Max loopauto en Lorette caravan samen bestelt worden de pakketten GRATIS naar je verzonden!

Klik hier voor meer informatie over de Sirch Max en Lorette.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Nieuwe collectie poefen: We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is onze nieuwe OLIJK EN VROLIJK-collectie met handwerk uit India binnen. We hebben hele leuke gebreide ronde poefen in verschillende kleuren, maten en materialen. Super leuk voor kinderen om lekker op te zitten, voor de TV, of in de kinderkamer. Of zet de gebreide poef(en) als mooi object/tafel(tje) neer in je woonkamer of ieder ander vertrek van je woning. Je kan kiezen uit de mooie dikke natuurlijke wol (Luxe-lijn) of stoere acryl wol (Select-lijn).

Kleuren: rood, grijs, lichtgrijs, chocolate bruin, beige, lichtblauw, koningsblauw, oker, naturel en zwart

Maten: Small 26cm hoog x 37cm ø – Medium 35cm hoog x 50cm ø  – Large 30cm hoog x 62cm ø – XL 40 cm hoog x 85cm ø – XXL 53cm hoog x 110cm ø (maten kunnen iets afwijken i.v.m. handwerk)

Collectie verder uitgebreid: Naast de poefen hebben we ook kussens, vloerkleden en karpetten in dezelfde mooie handwerklijn. Maar daar horen jullie volgende week meer over.

Neem alvast een kijkje in de collectie en mocht je vragen hebben of een poef willen komen bekijken neem dan gerust contact met ons op!

Groeten,
Olijk en Vrolijk


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Aankomend weekend gaan we op ontdekkingsreis. Niet de ruimte in hoor! :) We zoeken het iets dichter bij huis. We gaan naar het Nemo Science Center in Amsterdam. Hier zijn in een bijzonder gebouw, dat op de voorkant van een schip lijkt, vijf verdiepingen gemaakt met allerlei spannende en leuke activiteiten voor jong en oud (vanaf 4 jaar). Alles wat er in Nemo gedaan kan worden heeft te maken met wetenschap en technologie. Hier kan je ruiken, horen, voelen en zien hoe de wereld werkt. Je leert waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe het komt dat bruggen zo sterk zijn, hoe je water kan zuiveren, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. Een super leuke en enerverende dag dus!

En mocht je dit weekend niet kunnen, ga dan tijdens de aankomende meivakantie. Nemo is dan eerder geopend en er zijn veel extra workshops en leuke demonstraties.

Nemo is eenvoudig te bereiken met het openbaarvervoer vanaf het Centraal Station Amsterdam. Scheelt ook weer parkeerkosten. Voor meer informatie over Nemo, zoals parkeergelegenheid, openingstijden en toegangsprijzen klik hier.

Veel plezier in ieder geval!
Groeten
Olijk en VrolijkLees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

Omdat er dit weekend minder goed weer is voorspeld kwam Vrolijk met het voorstel om naar de Corpus Experience te gaan. In Oegstgeest is een heel groot menselijk lichaam nagebouwd van 35 meter hoog. Daar kan jong en oud zien, horen, voel en ruiken hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond leven daarbij speelt.

Tijdens de 55 minuten durende reis wandel je door een uitvergroot menselijk lichaam en krijg je een interactieve kijkje hoe alles werkt. Je krijgt je eigen koptelefoon die precies weet waar je bent in het lichaam en die je de weg wijst. De reis begint in de knie en eindigt in de hersenen. Bij ieder onderdeel in het lichaam krijg je een verhaal te horen met daarbij animaties, geluiden en 3D-effecten. Zo zie je bijvoorbeeld een enorme splinter het lichaam binnendringen en meteen ben je getuige hoe het lichaam de wond geneest en hoe bloedlichaampjes zich inspannen om het bloeden te stoppen.

De Corpus Experience is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Wanneer je denkt dat dit voor jouw 6 of 7 jarige kind ook al geschikt is dan kan je dat even overleggen met een medewerker van Corpus. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren en dat kan eenvoudig via hun website. Daar kan je ook gelijk meer informatie vinden en een routebeschrijving.

Impressiefilm Corpus Experience:

Veel plezier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Vrolijk

Dit weekend is er heerlijk weer voorspeld. Een lekker zonnetje met bijna zomerse temperaturen van 18 graden. Olijk en Vrolijk hebben daarom een uitje uitgezocht waar we lekker de natuur in gaan, voor jong en oud. Maar niet zomaar een saaie wandeling...we gaan klimmen en klauteren tot op 16 meter hoogte tussen de bomen in het klimbos!

Het Klimbos Veluwe ligt naast Apenheul in Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK te Apeldoorn. Het is per auto bijzonder eenvoudig te vinden door de borden “Apenheul” te volgen. Er is ruime parkeergelegenheid voor het park. Buslijn 2 komt er vanaf station.

Voor kinderen onder de 7 jaar is er een speciaal Kids parcours samengesteld. Kinderen van 7 tot 14 jaar kunnen het Junior parcours volgens of ze kunnen onder begeleiding van een ouder het grote parcours volgen. Met 100 bruggen, tokkelbanen, netten, lianen en een onvergetelijke bungeesprong is Klimbos Veluwe een fantastische belevenis in de fijne buitenlucht van een prachtig bosgebied. Op het onderstaande kaartje zie je een overzicht van de routes en een impressiefilmpje. 

In het klimbos is veiligheid het belangrijkst. In een uitgebreide verplichte instructie leren getrainde medewerkers u veilig en zelfstandig te klimmen. Het klimbos is TÜV-gecertificeerd. Kijk voor meer informatie op de website van Klimbos de Veluwe.

Veel plezier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Arctic Princess – TI Asia – Emma Maersk 

Olijk is vandaag helemaal in zijn nopjes want de vloot is eindelijk gearriveerd! Wij hebben een schitterende lijn modelboten uit Engeland in ontvangst mogen nemen. Deze houten modelboten van Papafoxtrot zijn unieke handgemaakte replica’s van super-schepen die over de wereldzeeën varen. Leuk om mee te spelen voor kinderen vanaf 8 jaar of om als bijzonder object neer te zetten in je interieur of kantoor.

De vloot bestaat  momenteel uit de volgende houten modellen:

  • De Arctic Princess: een schip dat in het echt 150.000 cbm vloeibaar gas vervoert bij -163°C! 
  • De TI Asia: een super olietanker die 3 miljoen vaten olie kan vervoeren
  • De Emma Maersk: met 400 meter lengte het grootste containerschip ter wereld.

 

In de loop van 2012 zullen wij ook houten replica’s van satellieten in Nederland op de markt brengen. De producten zijn ontworpen door Martin Postler en Ian Ferguson, twee product designers uit Engeland die samen met Herman Cheung in 2011 Papafoxtrot hebben opgezet. Hun producten zijn in Nederland alleen bij Olijk en Vrolijk verkrijgbaar.

Neem eens een kijkje bij de vloot en we zijn benieuwd wat jullie er van vinden.
Fijn weekend alvast namens Olijk en Vrolijk!


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Zoals jullie weten is Olijk altijd fan van kortingsacties. Hij heeft daarom deze week een leuke weekendtip waarbij je met 50% korting een schitterende Droomvlucht kan maken! Leuk voor jong en oud. Deze week gaan we namelijk naar het Theater de Efteling waar momenteel de musical Droomvlucht wordt opgevoerd gebaseerd op een populaire attractie uit de Efteling.

De musical Droomvlucht vertelt het wonderlijke verhaal van het meisje Lila, dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Wanneer Lila bij haar oma logeert, start een betoverende reis naar een wereld die alleen in dromen kan bestaan. Een sprookjesachtig avontuur waaruit je niet meer wilt ontwaken, waarin elfen en trollen echt bestaan en waar dromen werkelijkheid worden zolang je er in durft te geloven. Laat je meevoeren in de wereld van de Droomvlucht die bewijst dat sprookjes echt bestaan...

Trailer Musical Droomvlucht:

 

De actie van 2 tickets voor de prijs van 1 kan je boeken via de speciale Droomvlucht website. De voorstelling loopt nog tot 9 april. 

Om alvast in de spirit te komen van de Droomvlucht kan je een leuke kijkdoos maken en alvast de elfentaal en elfengroet leren

DOWNLOAD HIER EN PRINT

 

 

Veel plezier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Vrolijk

Wie is er niet groot mee geworden? De vrolijk gekleurde Barbapapa familie. Bedacht door een Franse studente eind jaren 60 van de 20e eeuw en nog steeds mateloos populair. “Huub, Huub..........Barbatruc!” De kreet die de Barbapapa familie roept als ze weer van vorm veranderen kent iedereen. 

Dit weekend is de Barbapapa familie samen met Olijk en Vrolijk naar het bos gegaan en hebben ze zich allemaal verstopt in de onderstaande kleurplaat. Aan jou de opdracht om ons alle 7 te vinden en mooi in te kleuren.

DOWNLOAD HIER EN PRINT

 

 

Als je daar klaar mee bent kan je ook de onderstaande Barbapapa spelletjes op de computer of iPad doen en een Barbapapa filmpje kijken. Of bekijk anders eens de nieuwe Barbapapa verzameling van Olijk en Vrolijk. Misschien zit daar wel leuk Barbapapa speelgoed voor je bij!

 

 

Mocht je daarna nog even lekker naar buiten willen, dan kan je zelf een boswandeling gaan maken bij de Lage Vuursche (Hilversum). We hebben een leuke (korte) wandeling voor jullie uitgezocht. Na de wandeling kan je lekker wat gaan drinken en een pannenkoek eten bij de Vuursche boer.

 

Veel plezier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

...het Maritiem Museum Rotterdam in een Wally Design Yacht!

 

Afgelopen weekend hebben we relaxt met een bak popcorn de Muppets movie bekeken. Deze week hebben Olijk en Vrolijk weer een actieve uittip en varen zij op gepaste wijze met een Wally Design Yacht naar Leuvehaven 1 in de Rotterdamse haven waar het Maritiem Museum gevestigd is.

Dit museum is leuk voor jong en oud. Het krijgt een 8,6 van de museuminspecteurs.nl, een website waar alleen maar kinderen hun beoordeling geven over musea.

Er zijn heel veel verschillende activiteiten te ondernemen waaronder het bezichtigen van de net geopende tentoonstelling over Nederlanders die aan boord waren van de Titanic of het oudste scheepsmodel Mataro uit de 15e eeuw. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Zo kan je rondkijken op het oude marineschip de Buffel en is er een multimedia expositie MainPort Live waar je door licht, geluid en actie kennis maakt met de haven van Rotterdam in het klein. 

En kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen met Professor Plons spelenderwijs de Rotterdamse haven ontdekken. Zij kunnen hun eigen maaltje koken in de kombuis, per computer zelf de schepen laden en lossen en alles leren over seinen op zee. Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert het museum ook nog een afscheidsfeest voor de Professor die op reis gaat. Kom je op zondag 4 Maart met je zelfgemaakt versieringen op het feest dan mag een vriendje gratis mee. Neem alvast een kijkje op de speciale kinderwebsite van het Maritiem Museum.

Klik hieronder voor meer gedetailleerde info over wat er te zien is:

Veel plezier!
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Dit weekend gaan Olijk en Vrolijk weer op avontuur! Ze helpen THE MUPPETS  om hun theater te redden uit handen van de gevreesde oliemagnaat Tex Richman.

Heb je zin om lekker onderuit gezakt van een film te genieten? Ga dit weekend dan naar de super leuke nieuwe Muppets film. Zij beleven weer een spannend avontuur waarbij Kermit, Miss Piggy, Fozzie, Gonzo, Waldorf en Statler en nog veel meer oude vertrouwde Muppets na heel veel jaren weer bij elkaar komen. Hun oude theater is aan het verpauperen en dreigt gesloopt te worden door de oliemagnaat Tex Richman die er wil boren naar olie. The Muppets bedenken een plan om dit te voorkomen waarbij er natuurlijk weer van alles gebeurt. En misschien bloeit zelfs de liefde tussen Kermit en Miss Piggy weer op......

MOVIE TRAILER (HD):

 

Via onderstaande link kan je opzoeken waar en wanneer de film dit weekend bij jou in de buurt draait : (onderaan pagina kan je je stad selecteren) Je kan kiezen tussen een Nederlands nagesynchroniseerde film of het origineel in het Engels. Wij adviseren je in ieder geval om naar de Engelse versie te gaan.

AH heeft trouwens ook een tijdelijke actie waarbij je 50% korting kan krijgen op het 2e kaartje: http://www.ah.nl/muppets

Veel plezier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

 

Dit weekend hebben Olijk en Vrolijk weer een leuke uittip die geschikt is voor jong en oud. We gaan namelijk op het culturele pad met Nijntje en bewonderen zijn net verbouwde huis.

Waar gaan we naar toe...?

Het Centraal Museum/Dick Bruna Huis in Utrecht!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

... en los samen met Suske, Wiske, Olijk en Vrolijk het verraad op de Veluwe op!

 

Wij hebben besloten om met regelmaat voor jullie op zoek te gaan naar de leukste uittips voor in het weekend.
Die natuurlijk allemaal in meer of mindere mate te maken hebben met design en kinderen.

Dit weekend nemen we jullie graag mee naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Misschien herinneren jullie het nog wel uit het verhaal van Suske en Wiske Het verraad op de Veluwe. Of het mooie Kröller-Müller museum en de witte fietsen.

De oprichters van het park, Anton en Helene Kröller-Müller, hebben altijd voor ogen gehad om Cultuur en Natuur samen te brengen en dat is goed gelukt in dit park. Er is eigenlijk super veel te doen voor jong en oud, zowel binnen als lekker buiten in de schitterende natuur.

Hieronder zullen wij jullie alvast wat tips geven wat in ieder geval leuk is om te bekijken. Op de website van het park staat verder uitvoerige informatie. Er is daarnaast voor kinderen ook een leuke website gemaakt over het park.

Highlights:

Speciaal voor kinderen:

Begin je dag in het Museonder waar je kan zien wat er allemaal gebeurt in de bodem van het park. Je leert er alles over het leven onder de aardoppervlakte. En heel spannend is ook de aardbeving….

 

Ga daarna lekker de natuur in, lopend of op een gratis witte leen-fiets. Samen sporen zoeken in het bos en wilde herten, zwijnen en moeflons bekijken. Maar nog leuker is de speciaal opgezette Suske en Wiske avonturentocht. Je komt dan op allemaal plekken uit het album van Suske en Wiske en onderweg ontrafel je de avontuurlijke opdrachten. Dit duurt ongeveer 2 uur en je kan de avonturentocht voor €1,50 aanschaffen bij het bezoekerscentrum aan de rand van het park waar de tocht ook begint.

 

Voor de GROTE kinderen ;) :

is er natuurlijk het schitterende Kröller-Müller Museum dat midden in het natuurpark ligt. Hier kan je een uitgebreide collectie van Vincent van Gogh bewonderen. Maar ook schitterende werken van  George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote schilders. Daarna kan je buiten in de natuur de schitterende beeldentuin met werken van Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra, Mario Merz, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg bekijken.

 

Veel plezier!


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Vrolijk geeft haar grootste geheim prijs...

20 januari 2012 14:48:27 CET

...het recept voor de lekkerste chocolade LEGO design cupcakes!

 

Vrolijk is een fervent keukenprinses en probeert regelmatig nieuwe recepten uit.
Olijk is daar niet altijd fan van... maar het recept dat ze nu heeft samengesteld is helemaal top!
Super lekkere chocolade cupcakes met stoere LEGO topping erop. Eenvoudig en leuk om dit weekend
te gaan maken voor je kids, vrienden, familie of gewoon voor jezelf.

Veel plezier en fijn weekend alvast namens Olijk en Vrolijk!

 

Recept voor 12 LEGO cupcakes:

Ingrediënten en benodigdheden:

-       125 gr boter

-       125 gr zelfrijzend bakmeel

-       125 gr witte basterdsuiker

-       2 eieren

-       1 zakje vanillesuiker

-       3 eetlepels melk

-       4 theelepels cacao poeder (met minimaal 70% cacao per 100 gr)

-       Marsepein, verkrijgbaar bij betere banketbakker of via een webwinkel als bijv. de leukste taarten shop

-       Cupcake bakblik en/of papieren cupcake vormpjes verkrijgbaar bij de supermarkt

 

Bereidingswijze:

-       Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn

-       Verwarm de oven voor op 180 à 200 graden C

-       Doe alle ingrediënten in de een kom of keukenmachine (behalve de melk!)

-       Meng of mix de ingrediënten

-       Roer de cacao door de melk en voeg dit tijdens het mengen/mixen toe tot het een gladde massa is

-       Doe de papieren cupcake vormpjes in het bakblik. Je kan ook alleen de papieren vormpjes gebruiken maar         dan kan het cakeje iets minder mooi qua vorm worden.

-       Verdeel het beslag over de vormpjes

-       Bak de cupcakes in 15 à 20 minuten lichtbruin

-       In de tussentijd kan je even verder rondkijken op onze website voor de nieuwste en leukste design artikelen ;-)

-       Laat de cupcakes even afkoelen

 

LEGO versiering:

-       Neem de kleur marsepein die je als basis over het cupcakje wilt hebben

-       Rol de marsepein uit tot jouw gewenste dikte en snijd er dan rondjes uit ter grote van de cupcake. Leg dit als         basis rondjes marsepein over de cupcake. Doe dit voor iedere cupcake.

-       Zoals je gemerkt hebt is de marsepein heel kneedbaar/vormbaar. Kneed en rol de verschillende kleuren         marsepein en maak de LEGO vormpjes zoals afgebeeld op de foto.

 

Enjoy!
Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Tijdens het dagelijkse chill momentje van Olijk, waar hij even lekker voor de buis de Veronica gids aan het bekijken was, werd hij blij verrast door onderstaande foto.

Blijkt dat ook de kleinste telg van de Kardashians helemaal enthousiast is over zijn stoere rode Playforever Roadster. Hij heeft er zelfs 2! Ook een mooie blauwe. Dit fotomomentje wilde wij natuurlijk graag ook even met jullie delen

Verder wensen Olijk en Vrolijk jullie natuurlijk allemaal alvast een fijne Kerstmis! Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk geschenk voor onder de boom kijk dan snel nog even op de speciale Olijk en Vrolijk kerstpagina. Wanneer je vanavond of morgen voor 17:00 bestelt dan heb je het leuke cadeau waarschijnlijk vrijdag nog binnen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Vrolijk

Snowman Challenge!

16 december 2011 13:28:01 CET

We zijn weer terug uit Londen! Het blijft een super leuke stad waar je gewoon lekker naar toe kan gaan om te shoppen of om leuke ideeën en inspiratie op te doen voor 2012. Komend jaar zullen we het assortiment steeds verder gaan uitbreiden met de leukste en mooiste duurzame design producten voor de kleine en grotere kinderen.

In de tussentijd zijn wij net zoals iedereen waarschijnlijk druk in de weer met de aankomende feestdagen. Olijk wacht al met smart op de extreme winter die voorspeld is met veel sneeuw. Helaas is het nu nog alleen maar regen :( . Hij wil namelijk zijn record verbreken van het aantal sneeuwpoppen maken waarvan hij vorige jaar onderstaande foto heeft gemaakt.

Als actie voor de feestdagen hebben we de volgende challenge bedacht: tel het aantal sneeuwpoppen dat Olijk gemaakt heeft en stuur jouw aantal naar info@olijkenvrolijk.nl onder vermelding van de Snowman Challenge. Heb jij het juiste aantal dan hoef je geen verzendkosten te betalen voor een bestelling die jij bij ons plaatst binnen Nederland in December 2011! Kan toch mooi tot €25,- korting opleveren.

p.s. nog een tip als je zelf naar Londen gaat. Download even deze handige gratis app waar je een overzicht hebt van de Tube in Londen met alle stations en vertrektijden.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Vrolijk

Zoals jullie misschien weten zit Vrolijk op dit moment in Argentinië. Ze stuurde ons een kaartje met het bericht dat ze het helemaal naar haar zin heeft en veel inspiratie opdoet voor de Olijk en Vrolijk webwinkel. We hopen haar snel weer op te kunnen halen op Schiphol.

 

In de tussentijd ben ik, Olijk, druk in de weer met de Sinterklaasperiode. Allemaal pakjes aan het inpakken in opdracht van de Sint. Op verzoek van de Pieten hebben wij voor de allerkleinsten onder ons deze olijke vrolijke kleurplaat gemaakt. En één van de Pieten vertelde.... dat als jullie deze mooie kleurplaat inkleuren en in jullie schoen stoppen dat er misschien wel een heel leuk Olijk en Vrolijk cadeautje in wordt gestopt!

DOWNLOAD HIER EN PRINT

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Vriendin van Olijk en Vrolijk heeft 2 stoere koters, Roemer en Dax. Wij ontvingen leuk filmpje van haar waar Roemer lekker aan het spelen is met zijn nieuwe Bruno Racing Car van Playforever Toys. Dit willen we natuurlijk graag met jullie delen!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

De TOP 20 LEGO design producten

25 oktober 2011 16:33:32 CEST

Wie is er niet mee opgegroeid? LEGO!
Al generaties lang wordt er met legoblokjes door kinderen over de hele wereld gespeeld. 

De Deen Ole Kirk Christiansen begon in 1916 met een houtbewerkingszaakje in het Deense stadje Billund. In het begin maakte hij vooral meubels maar rond 1932 ging hij zich ook richten op houten speelgoed en kwam voor het eerst de naam LEGO ter sprake. Maar wat betekent de naam “LEGO” nu eigenlijk? LEGO is een afgeleide van de Deense woorden “LEg GOdt” (speel goed). In het Latijn blijkt het daarnaast te interpreteren als het “ik verzamel”.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Christiansen het steeds populairder wordende materiaal kunststof gebruiken. In 1947 produceerde zijn bedrijf de eerste plastic bouwsteentjes met aan de bovenkant ronde noppen en hol aan de onderzijde, waardoor de blokjes aan elkaar verbonden konden worden. In 1957 voegde hij een belangrijke verbetering toe door buisjes in de onderzijde van de steentjes te plaatsen konden ze op meer manieren aan elkaar verbonden worden. En zo ontstond het LEGO-steentje dat wij nu allemaal kennen.

Het unieke ontwerp van LEGO heeft ook andere ontwerpers geïnspireerd om producten te ontwerpen en op de markt te brengen die het LEGO-steentje als basis gebruiken. Hieronder zie je een top 20 overzicht van de leukste producten die er momenteel zijn:

1. LEGO horloge

2. LEGO bank

3. LEGO tas

4. LEGO schoenen


Lees meer
Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk

Dowload en maak je eigen Mobile!

10 oktober 2011 11:29:07 CEST

Print en knutsel eenvoudig deze Olijke Vrolijke mobile. Het enige dat je nodig hebt is een schaar, lijm, touw, een printer en een stok. Probeer het zelf door op onderstaande link te klikken (wolken of vogels), de afbeelding uit te printen en volg de instructies op de onderstaande plaatjes.

Veel plezier ermee!

Vogel template

Wolken template

Labels:

Geplaatst in Nieuws Olijk en Vrolijk door Olijk en Vrolijk

copyright © 2022 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl