Wist je dat Natura Artis Magistra (ofwel "de natuur is de leermeesteres van de kunst") zijn deuren opende in 1838? Dat is nu alweer 175 jaar geleden! Om dit te vieren worden er het gehele jaar door allemaal speciale activiteiten georganiseerd. Wij gaan daarom dit weekend gezellig een dagje uit naar Artis in Amsterdam. Hieronder zie je een beknopt overzicht met leuke high-lights van wat er allemaal te doen is op Zaterdag en Zondag. Leuk voor jong en oud.:

- 11:00: Jubileumrondleiding bij de Apenrots. Ga mee met de gratis rondleiding en ontdek de geschiedenis van Artis. Waar begon Artis in 1838? Welke bijzondere dieren leefden de afgelopen 175 jaar in Artis? En nog veel meer leuke weetjes.
- 11:00: Het Betoverende Rif in het Planetarium. Leuke show voor kinderen. Zal de maan het Betoverde Rif kunnen redden? De oceanen van onze planeet kennen een groot geheim, het Toverrif! Een onderwaterparadijs beschermd door een magische kracht die voorkomt dat mensen het zullen vinden. De vissen van het rif leefden hier altijd gelukkig tot een vulkaanuitbarsting de magie dreigt te verbreken. Twee jonge vissen krijgen de taak om dit te herstellen. Ze moeten daarvoor de hulp inroepen van niemand anders dan de Maan! In een fantastische en kleurrijke show zitten de kinderen letterlijk middenin dit spannende avontuur, waarbij ze ook veel zullen leren over biodiversiteit, het leven in de diepzee en de bedreiging van het koraalrif als uniek ecosysteem.
- 11:00: Dierverzorger vertelt alles wat je wil weten over de Malaken bij de Apenrots.
- 11:30: Dierverzorger vertelt over de Californische zeeleeuwen en je kan hun training bijwonen.
- 11:30: Bij de Gierenvolière kan je zien dat de Vale gier met een vleugelwijdte van 2,5 meter 1 van de grootste vliegende vogels ter wereld is. Een verzorger vertelt over dit bijzondere dier en beantwoord al je vragen.
- 12:00 Spacetrip in het Planetarium – Spacetrip is een unieke ervaring. Sneller dan het licht komen we langs planeten, manen, sterren en sterrenstelsels! Daarbij bezoeken we de diverse prachtige planeten van ons zonnestelsel en gaan we onder andere op zoek naar een tweede aarde!
- 15:00: De reis van Darwin in het Planetarium - Vaar mee met het schip de Beagle tijdens deze nieuwe planetariumvoorstelling in Artis: Natuurlijke Selectie. Ervaar wat Darwin tijdens deze reis van zijn leven meemaakte. In de planetariumvoorstelling vergezellen we hem op zijn tocht met de HMS Beagle naar de Galapagos eilanden.

Klik hier voor het complete overzicht op Zaterdag en Zondag en meer bezoekersinfo.

 

Er is ivm het 175 jarig bestaan ook een speciale pagina op de Artis website gemaakt waar iedereen zijn herinneringen aan Artis kan delen. Of het nu een leuke anekdote is, een filmpje of een foto. Er is al een hele verzameling geplaats die je via deze link kan bekijken en waar jij jouw eigen ervaring kan delen.

Of kijk eens bij de handige Artis App voor op je telefoon. Daarop vind je allemaal interessante Artis rondleidingen, achtergrond informatie, foto’s en nog veel meer! Leuk om gratis te downloaden als je Artis gaat bezoeken.

Wist je dat Artis......

...een oppervlakte heeft van 14 hectare?

...op 1 mei 1852 het predicaat Koninklijk kreeg?

...vroeger alleen toegankelijk was voor leden?

...in het eerste jaar van hun bestaand een Panther kocht voor 400 gulden?

...vroeger een speciaal pontje had waarmee je de gracht werd overgezet?

...ongeveer 900 verschillende diersoorten bezit?

...meer dan 1.000.000 bezoekers per jaar ontvangt?

...de eerste telefoonaansluiting van Nederland kreeg?

...een mascotte heeft genaamd ‘Artis de Partis’?

Veel plezier en tot volgende week!
Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: na je bezoek aan Artis wil je natuurlijk ook je eigen Dierentuin beginnen. Wat is er dan leuker dan de mooie handgemaakte dieren van Zuny. Naast dat ze super leuk zijn als eye-catcher in de kinderkamer of ieder ander vertrek, zijn ze ook nog eens heel praktisch als boekensteun, deurstopper, presse-papier en voor nog veel meer. We hebben nu sinds kort ook de nieuwe Dinosaurussen van Zuny. Kijk maar eens in onze uitgebreide collectie Zuny dieren en maak een begin met je eigen Dierentuin.