Dit weekend is er heerlijk weer voorspeld. Een lekker zonnetje met bijna zomerse temperaturen van 18 graden. Olijk en Vrolijk hebben daarom een uitje uitgezocht waar we lekker de natuur in gaan, voor jong en oud. Maar niet zomaar een saaie wandeling...we gaan klimmen en klauteren tot op 16 meter hoogte tussen de bomen in het klimbos!

Het Klimbos Veluwe ligt naast Apenheul in Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK te Apeldoorn. Het is per auto bijzonder eenvoudig te vinden door de borden “Apenheul” te volgen. Er is ruime parkeergelegenheid voor het park. Buslijn 2 komt er vanaf station.

Voor kinderen onder de 7 jaar is er een speciaal Kids parcours samengesteld. Kinderen van 7 tot 14 jaar kunnen het Junior parcours volgens of ze kunnen onder begeleiding van een ouder het grote parcours volgen. Met 100 bruggen, tokkelbanen, netten, lianen en een onvergetelijke bungeesprong is Klimbos Veluwe een fantastische belevenis in de fijne buitenlucht van een prachtig bosgebied. Op het onderstaande kaartje zie je een overzicht van de routes en een impressiefilmpje. 

In het klimbos is veiligheid het belangrijkst. In een uitgebreide verplichte instructie leren getrainde medewerkers u veilig en zelfstandig te klimmen. Het klimbos is TÜV-gecertificeerd. Kijk voor meer informatie op de website van Klimbos de Veluwe.

Veel plezier!