Klinkt dat niet als muziek in de oren?! We gaan met Olijk en Vrolijk daarom als leuke uittip naar het Museum Speelklok in Utrecht. Daar kan je je eigen muziektalenten ontdekken.

Momenteel is er in het museum een leuke tentoonstelling ‘Hoogstandjes in muziek & techniek’. Hier kan je de magie ontdekken van muziekinstrumenten die zelf live muziek maken. De hele geschiedenis van zelfspelende instrumenten kan je in het museum bekijken en beluisteren. Van een heel oud torencarillon tot de vele moderne gadgets die er vandaag de dag zijn.

Daarnaast is er voor kinderen natuurlijk nog veel meer te doen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf gaan componeren, programmeren en dit daarna spelen op je eigen muziekdoos. Verder zijn er educatieve muzikale computerspelletjes en tekenfilmpjes. Of wat dacht je van een leuke speurtocht? De klok Annabel heeft allemaal foto’s verzameld van instrumenten maar helaas heeft ze daar een zooitje van gemaakt. Help je mee speuren op de bovenverdieping van het museum om alles weer netjes te krijgen? Kinderen vanaf 7 jaar kunnen gratis aan de kassa de speurtocht ophalen.

Dit museum is leuk voor jong en oud. Ieder uur worden er live muziekdemonstraties gegeven. De verschillende instrumenten spelen dan live een repertoire dat varieert van een klassieke muziek uit een film van Disney (zie bijv. filmpje hieronder) tot de allerlaatste moderne hits.

Dus heb je zin om zelf muziek te maken of naar een van de vele duizenden muziekinstrumenten te luisteren en hun geschiedenis te ontdekken? Dan is dit het uitje voor jou dit weekend!

Klik op deze link om meer informatie te vinden over de openingstijd en de route er naar toe. Of kijk alvast eens naar het speciale Youtube kanaal van het museum om een indruk te krijgen van wat je kan verwachten.

Veel plezier!
Groeten
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: heb je na je bezoek aan het museum zin om thuis ook muziek te maken? Misschien is deze vrolijke Barbapapa Xylofoon dan een leuk instrument om mee te starten. Zoals je weet is de hele Barbapapa familie gek op muziek maken. Hij is nu te verkrijgen in de Oljk en Vrolijk webwinkel via deze link.