Ten eerste alsnog de beste wensen voor 2014! Dat het maar een olijk en natuurlijk vrolijk jaar voor jou mag worden!

Het is alweer een tijdje geleden dat wij jullie een leuke uittip voor kinderen hebben voorgeschoteld. Je kent het wel, druk, druk, druk. :)  Maar we komen nu gelijk weer terug met een hele leuke. We gaan namelijk naar het Nieuw Land Museum in Lelystad. Dit museum krijgt van de Museum Kids een 8,2 en veel positieve reacties.

In het museum staat de drooglegging van de Zuiderzee centraal en alles wat te maken heeft met het ontstaan van de provincie Flevoland. Dit is een museum waar kinderen van alles zelf kunnen beleven en onderzoeken samen met Cornelis Lely. Naast een stoere speurtocht kan je spelen met water in het Watertheater. Je kunt archeoloog zijn in Ondergronds. Een stickeropdracht doen en leuke foto's maken in Polderen! Pijl en boog schieten in OER!Jong of ronddwalen in het gekapseisde schip van de Watermensen.

Maar dit is nog maar een kleine greep van wat je hier allemaal kan doen. In onderstaand filmpje krijg je een goede impressie van wat er allemaal mogelijk is.

 

Meer informatie over openingstijden en routebeschrijving vindt je hier. En je kan ook alvast wat voorpret beleven door de leuke spelletjes te doen op de Nieuw Land kinder-website.

Geniet van een leuk weekend en tot volgende week weer!
Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van Flip!:  We hebben hele leuke nieuw gevilte bolletjes en kiezelstenen poefen-hockers binnen gekregen. Neem eens een kijkje in de Olijk en Vrolijk handwerk collectie die steeds uitgebreider wordt. Onze grof gebreide zitzakken van 100% wol zijn ook een super leuke aanwinst voor de kinderkamer of ieder ander vertrek in uw interieur.