Dit weekend hebben Olijk en Vrolijk weer een leuke uittip die geschikt is voor jong en oud. We gaan namelijk op het culturele pad met Nijntje en bewonderen zijn net verbouwde huis.

Waar gaan we naar toe...?

Het Centraal Museum/Dick Bruna Huis in Utrecht!

Vanaf 4 februari is het Dick Bruna huis door de Utrechtse vormgevers Tejo Remy en Rene Veenhuizen onder handen genomen. Er is een andere woonkamer, een keuken en een tuin voor Nijntje te zien. Daarnaast wordt in en rondom het huis een uitgebreide collectie van Bruna tentoongesteld.

In het Centraal Museum, direct aan de overkant van het Dick Bruna huis, is natuurlijk de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld te bewonderen en daarnaast de collectie van oude meesters, met onder andere werken Jan van Scorel en Abraham Bloemaert. Maar ook actuele mode, vormgeving en beeldende kunst.

Vergeet daarnaast niet de Werkplaats te bezoeken in het Dick Bruna huis! De werkplaats is een atelier, die verbonden is aan de tentoonstelling waar groot en klein welkom is om zelf iets te maken/knutselen, op welke manier dan ook.

Met een toegangskaartje kan je zowel het Centraal Museum bezoeken als het Dick Bruna Huis. Leuk dus voor klein en groot!. En voor €3,- extra kan je zelfs ook het Rietveld Schroderhuis gaan bezoeken.

 

Openingstijden:

Centraal Museum: Di t/m zo 11:00 – 17:00

Dick Bruna huis: Di t/m zo 11:00 – 17:00

Rietveld Schroderhuis: Wo t/m zo – reserveren is noodzakelijk (kan bij Centraal Museum balie)

 

Toegangsprijzen:

Gratis: kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubkaart. Iedere dinsdag gratis entree voor U-pashouders

€ 4: 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart, studentenkaart

€ 7,50: 65+, U-pas, groepen vanaf 10 personen

€ 9: 18 t/m 64 jaar

 

Adres:

Centraal Museum/Dick Bruna huis

Nicolaaskerkhof 10, Utrecht 

 

Klik deze link voor meer informatie en routebeschrijving.

Veel plezier!