Alle kinderen zijn lekker aan het genieten van hun zomervakantie. En wat hebben we het  in Nederland getroffen met het schitterende weer van de afgelopen weken! Tijdens de zomervakantie is er natuurlijk extra tijd om leuke uitjes te ondernemen met de hele familie. En zoals jullie onderhand gewend zijn van Olijk en Vrolijk zoeken wij natuurlijk weer de leukste activiteiten voor jullie uit. Deze week gaan we terug in de tijd, van ver geleden tot meer recent. We gaan namelijk naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem!

Het Openluchtmuseum laat je de Nederlandse geschiedenis zien. In authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop te beleven in het museum. Op de erven, in de boerderijen, huizen, winkels, de molens en nog veel meer.

Vooral voor kinderen is dit museum zo leuk omdat ze betrokken worden bij allerlei activiteiten van vroeger. Zo kan je helpen op het kindererf met klusjes die vroeger zo gewoon waren. Bijvoorbeeld het pompen van water en emmers dragen met een juk. Leer koeien melken. Of maak kennis met heel veel verschillende dieren in de keuterboerderij. Via deze link kan je alle activiteiten bekijken speciaal gericht op kinderen. Daar vind je ook alle verdere informatie zoals openingstijden en een routebeschrijving.

Leuk om te weten: de Museuminspecteurs in de leeftijd t/m 12 jaar kozen dit museum als beste Kidsproof Museum van Gelderland in 2013. Hieronder kan je ook een leuk filmpje bekijken van de Avro Kinder Museumbende die dit museum ook bezocht hebben:

Geniet van een lekker zonnig weekend buiten en tot volgende week. Dan hebben wij weer een leuke weekendtip voor jullie in petto.

Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van Flip!: tijdens de zomerperiode hebben we nog de ZUNY ZOMERACTIE lopen. Alle leuke Zuny dieren (boekensteunen, deurstoppers, presse-papiers en decoratie) zijn scherp geprijsd en worden nu ook nog eens GRATIS verzonden. Kies dus nu snel je favoriete Zuny dieren uit via deze link.