Heb je inspiratie nodig om wat leuks te gaan doen met je kind(eren)? Met deze Oud-Hollandse spelletjes heb je eenvoudig en snel veel vertier. Leuk voor binnen en/of buiten.

 

1.     Flessen voetbal

Benodigdheden: een bal en lege plastic flessen

Dit spel is vooral leuk op de warme dagen. Iedereen die mee speelt krijgt een lege plastic fles zonder dop en vult deze met water. Om de beurt probeer je met de bal vanaf de plek waar je met jouw eigen fles staat die van de ander om te schieten. Wanneer de fles omvalt moet je eerst snel de bal halen en dan pas mag je je fles weer rechtop zetten. Wie aan het einde van het spel het meeste water nog in de fles heeft is de winnaar!

 

 

2.     Race met eieren

Benodigdheden: 2 lepels en 2 eieren

Maak 2 teams en geef ieder team 1 ei en 1 lepel. Daarna moeten ze om de beurt met de lepel in de hand en het ei erop een parcours lopen. Wie het snelste klaar is en het ei niet heeft laten vallen is de winnaar. En wil je dit spel binnen spelen kook dan het ei even van te voren :)

 

3.     Koekhappen

Benodigdheden: touw, ontbijtkoek en theedoeken

Dit is misschien wel de meest bekende van de Oud-Hollandse spellen. Snij de ontbijtkoek in plakken en hang deze aan het touw en hang daarna het touw op de juist hoogte voor de kinderen. Daarna moeten ze met de handen op hun rug en geblinddoekt de koek opeten. Wie het eerste klaar is heeft gewonnen!

 

 

4.     Appelhappen

Benodigdheden: grote emmer of een kinderbadje, appels of peren, snoep dat blijft drijven of iets dergelijks.

Dit spel is ook leuke voor de warme zomerse dagen. Vul de emmer of kinderbadje met water en strooi er verpakte snoepjes, appels, peren of wat lekkers naar keuze in het water. Daarna mag je om de beurt met je handen op je rug proberen het snoepje of fruit uit het water te halen. Wat je vangt mag je natuurlijk zelf opeten.

 

 

5.     Stoelendans

Benodigdheden: aantal stoelen -1 naar gelang het aantal deelnemers en een muziekspeler

Ook deze is een gouwe ouwe! Zet de stoelen in een cirkel of rechthoek neer. Je begint met 1 stoel minder dan het aantal deelnemers. Start de muziek en de deelnemers moeten dan om de stoelenkring heen dansen of lopen. Wanneer de muziek stopt moet iedereen zo snel als mogelijk op een stoel gaan zitten. Heb je geen stoel? Dan ben je af. Daarna haal je opnieuw een stoel weg en speel je muziek weer en zo herhaal je het spel net zo lang totdat er een winnaar over blijft.

 

6.     Olijk en Vrolijk spel

Benodigdheden: het allerleukste bijzondere speelgoed van Olijk en Vrolijk

Last but not least kan je natuurlijk ook kiezen om wat leuks uit onze Olijk en Vrolijk webwinkel cadeau te geven. Wij hebben heel veel bijzonder speelgoed en ook leuke zitzakken, poefen, kussens waar de kinderen lekker op kunnen chillen.

 

Heel veel speelplezier in ieder geval en mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.

 

Groeten!

Olijk en Vrolijk