Deze week hebben we een leuke en leerzame uittip naar het Museum Boerhaave in Leiden. Dit is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en geneeskunde. Speciaal voor jonge ontdekkingsreizigers (van 8 t/m 12 jaar) is hier een interactieve gezinstentoonstelling opgezet vol verrassende avonturen waar jong en oud plezier kunnen beleven. Scheep je in en zet koers naar verre windstreken!

Bij binnenkomst krijg je een schatkaart met lege plekken. Om de kaart te vullen moet je op zoek naar stempels. Deze kan je verdienen door ons te helpen kennis te vergaren door op verschillende plekken een quiz te spelen. Heb je de opdracht goed volbracht dan krijg je een stempel op je kaart. De stempels zijn afbeeldingen van voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een microscoop, die je met behulp van de kaart terug kan vinden in het museum.

Tijdens de speurtocht kom je op verschillende plaatsen. Zo kan je op een schip als stuurman alles leren of navigeren. Of leer bij de chirurgijn hoe je tijdens de reis een zieke matroos beter kan maken. Er is ook een zee en een onbewoond eiland waar weer van alles te beleven is. Tijdens de tocht krijg je allemaal tips en adviezen van sprekende dieren. Ook als ouders kan je hier nog van alles leren en natuurlijk helpen bij het speuren en ontdekken.

Speciaal voor de voorjaarvakantie zijn er extra activiteiten georganiseerd. Je kan bijvoorbeeld zelf je hoestdrank maken met lekkere drop en doe mee met de workshop zeemonsters tekenen. Of doe een rondje wetenschap (8 t/m 12 jaar) en bekijk skeletten en meet de stand van de sterren. Ook kan je je favoriete SchoolTV sterren Moffel en Piertje ontmoeten. Bekijk voor alle aanvullende informatie en tijdstippen de speciale voorjaarspagina van het museum.

Veel plezier!
Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van flip!: wil je graag verder op ontdekkingsreis maar dan liever met een vliegtuig? Kijk dan eens bij de Olijk en Vrolijk vliegtuigen. Wat denk je bijvoorbeeld van dit stoere vliegtuig voor op je fiets? Hoe harder je fietst hoe harder de propeller draait!