Ieder kind is van nature nieuwsgierig en vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te onderzoeken. Hoe kan bijvoorbeeld een vliegtuig vliegen? Hoe werkt een robot? Hoe kan een trein zweven en ook nog eens heel hard gaan? Speciaal voor hen hebben we daarom deze week weer een leuke uittip bedacht. We gaan samen met Meneertjes Bots en Kietel en Mevrouwtjes Zonneschijn en Prinses naar het Science Centre van de TU Delft waar je antwoord krijgt op deze vragen en nog veel meer.

En wat nog leuker is voor je ouders...er is dit weekend ook een speciale kortingsactie waarbij het 2e toegangs-bewijs GRATIS is als je met de trein gaat! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is deze speciale bon uit te printen en met je treinkaartje mee te nemen naar het Science Centre in Delft. 

DOEN! staat centraal bij het Science Centre. Kinderen en ouders leren spelenderwijs welke rol wetenschap en techniek in ons dagelijks leven heeft. Als je wil kan je veel verschillende experimenten zelf doen. Zo kan je je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen, een dijkdoorbraak voorkomen en in de huid kruipen van een chirurg. Of neem een kijkje bij Luna de Solar auto.

Hieronder zie je een aantal high-lights van het Science Centre. Verder is er a.s. zondag speciaal een leuke gratis piepschuim workshop voor kinderen. Meer informatie over openingstijden en routebeschrijving vindt je hier. En je kan ook alvast wat voorpret thuis beleven door een van deze online experimenten te doen.

Geniet van een leuk weekend en tot volgende week weer!
Groeten,
Olijk en Vrolijk

Tip van Flip!:  Wil je ook thuis je eigen leuke Meneertje Bots, Meneertje Kietel, Mevrouwtje Prinses of Mevrouwtje Zonneschijn? Neem dan eens een kijkje in onze nieuwe collectie Meneertjes en Mevrouwtjes knuffels van Roger Hargreaves. Ook wel bekend van de leuke kinderboeken Mr. Men en Little Miss.