Wie is er niet mee opgegroeid? LEGO!
Al generaties lang wordt er met legoblokjes door kinderen over de hele wereld gespeeld. 

De Deen Ole Kirk Christiansen begon in 1916 met een houtbewerkingszaakje in het Deense stadje Billund. In het begin maakte hij vooral meubels maar rond 1932 ging hij zich ook richten op houten speelgoed en kwam voor het eerst de naam LEGO ter sprake. Maar wat betekent de naam “LEGO” nu eigenlijk? LEGO is een afgeleide van de Deense woorden “LEg GOdt” (speel goed). In het Latijn blijkt het daarnaast te interpreteren als het “ik verzamel”.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Christiansen het steeds populairder wordende materiaal kunststof gebruiken. In 1947 produceerde zijn bedrijf de eerste plastic bouwsteentjes met aan de bovenkant ronde noppen en hol aan de onderzijde, waardoor de blokjes aan elkaar verbonden konden worden. In 1957 voegde hij een belangrijke verbetering toe door buisjes in de onderzijde van de steentjes te plaatsen konden ze op meer manieren aan elkaar verbonden worden. En zo ontstond het LEGO-steentje dat wij nu allemaal kennen.

Het unieke ontwerp van LEGO heeft ook andere ontwerpers geïnspireerd om producten te ontwerpen en op de markt te brengen die het LEGO-steentje als basis gebruiken. Hieronder zie je een top 20 overzicht van de leukste producten die er momenteel zijn:

1. LEGO horloge

2. LEGO bank

3. LEGO tas

4. LEGO schoenen

5. LEGO lunchbox

6. LEGO ijsblokjes

7. LEGO radiator

8. LEGO iPhone hoes

9. LEGO tafel

10. LEGO USB geheugen

11. LEGO kaarsen

12. LEGO portemonnee

13. LEGO opbergbox

14. LEGO broodrooster

15. Maak je eigen LEGO snoepjes!

16. LEGO koptelefoon

17.  LEGO bril

18. LEGO zeep

19. LEGO Star Wars voetbaltafel

20. LEGO lamp