Aanstaande zondag 21 juni 2020 is het weer Vaderdag en jullie willen papa natuurlijk echt verrassen! Wij hebben daarom 5 tips met leuke activiteiten op een rij gezet en een bonustip die je met hem kan gaan doen tijdens vaderdag.

 

1. Klimbos Paasloo

Klimmen en klauteren is leuk voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Het klimbos ligt vlakbij Nationaal Park Weerribben Wieden in de provincie Overijssel. In de mooie natuur zijn vier verschillende banen met totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst negen meter hoog! De vier banen zijn zo aangelegd dat zowel de beginnende- als gevorderde klauteraars hier van een leuke ervaring kunnen genieten. Voor de allerkleinsten is er ook het avontuurlijke pad ‘Kevertje Kees’.

De minimale lengte voor het klimbos is 1.30 meter. Maximale lichaamsgewicht is 130 kg. Je moet van te voren een reservering plaatsen via de website van het klimbos. Zie link hieronder.

Locatie:

Klimbos Avontuurlijk Paasloo, Paasloërweg 14a, 8378 JB Paasloo

Algemene informatie zoals tickets, route en openingstijden:

https://klimbos-overijssel.nl/

 

2. Fluitserboottocht de Rijp

Bij mooi weer is het ook super leuk om lekker te gaan varen. Bij De Gouw in de Rijp Noord-Holland kan je je eigen fluisterbootje huren of een tocht maken in een grote fluisterboot. Vaar door de mooie natuur van dit veenweidegebied, bezoek pittoreske dorpen en buurtschappen en je ervaart een echte “terug in de tijd” belevenis.

En als je je vader helemaal blij wil maken dan maak je thuis van tevoren speciaal een picknickmand klaar met daarin zijn favoriete hapjes en drankjes. Dan kunnen jullie die op één van de eilandjes of mooie andere plekjes tijdens de route of in de boot oppeuzelen. Eventueel kan De Gouw op verzoek ook zorgen voor consumpties.

Locatie:

Zuiddijk 2A, 1483 MA De Rijp

Algemene informatie zoals route, reserveren en openingstijden:

https://www.degouw.nu/

 

3. Dikke snelle auto’s kijken in het Louwman museum

De meeste papa’s zijn ook gek op dikke snelle auto’s. Dan is een bezoek aan het Louwman Museum in Den Haag echt een must-see.

In het museum wordt een zo helder en boeiend mogelijk beeld geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als verschillende raceauto’s waaronder ook Formule 1 auto’s, sportwagens en luxe limousines.

Daarnaast is er in het museum ook een bijzondere collectie automobiele kunst te zien, zoals schilderijen, sculpturen en affiches. Het bijzondere museumgebouw telt drie etages en heeft ruim 10.000 m2 expositieruimte. Boek eenvoudig van te voren je ticket via de website van het museum.

Locatie:

Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag

Algemene informatie zoals route, tickets en openingstijden:

https://www.louwmanmuseum.nl/

 

4. Vaderdag-fietsroute

Maak speciaal voor je vader op de computer met de fietsroute planner van de ANWB jullie eigen Vaderdag-fietsroute. Zie de link hieronder voor de routeplanner. Klik om te beginnen op een knooppunt dicht bij huis (je kunt je woonplaats invoeren in het zoekveld) en klik daarna op alle knooppunten waar je de route langs wilt laten lopen. Eindig weer bij het knooppunt waar je begon. Houd wel de afstand in de gaten! Fietst je vader niet vaak? Dan is 25 kilometer genoeg.

En neem natuurlijk voor onderweg lekkere hapjes en drankjes mee.

Verder kan je als je wil er ook nog een soort speurtocht van maken door tijdens de route bij de knooppunten je vader verschillende opdrachten te geven. Zoals bijvoorbeeld maak een gekke Vaderdag-selfie, koop een Vaderdag-frietje voor jullie of een leuke quiz met vragen over jullie familie.

Locatie:

dichtbij huis

Fietsroute planner ANWB:

https://www.anwb.nl/fietsroutes/fietsknooppuntenplanner

 

5. Aapjes en klein olifantje kijken in Artis

Gelukkig zijn de dierentuinen weer open, al moet je wel van tevoren een ticket reserveren via de website van Artis. Zie link hieronder. Dus vergeet dat niet als je met je vader gezellig Aapjes wil gaan kijken in Artis.

Laat je in de dierentuin verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s, struisvogels en springbokken op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten. Er is dus echt van alles te doen. Eigenlijk teveel om op te noemen.

En weet je wat nu nog leuker is?! Er is pas geleden een heel lief klein olifantje geboren in Artis.

Locatie:

Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam

Algemene informatie over tickets, parkeren, route:

https://www.artis.nl/nl/

 

6. Olijk en Vrolijk bonus-tip!

En last but not least kan je natuurlijk tijdens Vaderdag ook gezellig met je vader er een echte chill zondag van maken. Haal allemaal lekkere snacks in huis en kies alvast een paar leuke films uit om samen te kijken. En wil je je vader en jezelf tijdens het filmkijken echt helemaal in de chill stand krijgen? Dan is zo’n comfortabele zachte zitzak, kussen of poef uit onze Olijk en Vrolijk collectie wel een hele fijne kers op de taart!

 

Heel veel plezier alvast samen en mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.
Groeten!
Olijk en Vrolijk