Deze zomer zijn er tropische temperaturen voorspeld. De afgelopen dagen hebben we daar al een voorproefje van gehad. En wat is er nou leuker om dan verkoeling te zoeken en lekker te gaan zwemmen. Wij hebben deze week 5 tips voor de mooiste zwemplekken met natuurwater in Nederland op een rijtje gezet.

 

1. Langevelderslag Noordwijk

De meeste stranden in Nederland zijn tijdens zomerse dagen extreem druk. Langevelderslag bij Noordwijk is nog één van de weinige plekjes waar je niet hutje mutje naast elkaar ligt.

Bij het strand kan je voordelig parkeren en er zijn goede voorzieningen zoals horeca en verhuur van strandmaterialen. Verder is er voor de strandopgang ook nog een super leuke speeltuin. Het voordeel van deze zwemplek is dat er bij eb een heel breed strand ontstaat met een soort ‘binnenzee’ waar kids onder toezicht fijn kunnen spelen in het water en zandkastelen kunnen bouwen.

 

Locatie:

Langevelderslag 20, 2204 AH Noordwijk

Algemene informatie:

https://www.noordwijk.info/

 

2. Haarrijnseplas Utrecht

Aan de rand van Utrecht vind je dit leuke strand bij de Haarrijnse plas. Er is hier een groot meer ontstaan na de zandafgravingen voor de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. En er is zelfs een echte beachclub, Key West genaamd, waar je lekkere drankjes en snacks kan halen.

Tijdens het zwemseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober, kan je hier tussen zonsopgang en zonsondergang zwemmen en spelen op het strand. Je kan er gratis parkeren en alle voorzieningen zijn er die je mag verwachten wanneer je een gezellig dagje wil gaan zwemmen. Klik hieronder op de link voor meer algemene informatie over deze zwemplek.

Locatie:

Strandboulevard 222, 3543 MA Utrecht (Haarrijnseplas)

Algemene informatie zoals route en faciliteiten:

https://recreatiemiddennederland.nl/haarrijnseplas/

 

3. Recreatiegebied Geestmerambacht Alkmaar

Ten noorden van Alkmaar ligt dit mooie natuur- en recreatiegebied Geestmerambacht. Rondom het grote meer zijn er talloze recreatiemogelijkheden. Je kan er wandelen, fietsen en natuurlijk zwemmen.

Langs het meer zijn er 8 baaien waar je relaxt kan vertoeven op de strandjes. Ook zijn er verschillende speeltoestellen en horecagelegenheden zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Kijk op de onderstaande website van Geestmerambacht voor een compleet overzicht van alle recreatiemogelijkheden en voor algemene informatie.

Locatie:

Klaregroetweg 1, 1723 PW Noord Scharwoude

Algemene informatie:

https://www.geestmerambacht.nl/

 

4. Lemsterstrand – Lemmer Friesland

Lemsterstrand, ook wel bekend als Lemmer Beach, ligt aan het Ijsselmeer in Lemmer. Je kan er fijn zwemmen en spelen op het brede strand. Voor kleine kinderen is deze zwemplek ideaal omdat de bodem heel geleidelijk afloopt en daarnaast zijn er vele speeltoestellen.

Parkeren is gratis en er is mogelijkheid om fietsen te huren in Lemmer. Daarnaast zijn er een strandpaviljoen, terrasjes en restaurants op loopafstand, dus een ijsje of een frietje is ook zo gehaald.

Locatie:

Industrieweg, 8531 PA Lemmer

Algemene informatie:

https://www.friesland.nl/nl/plannen/zien-en-doen/

 

5. Strand Kijkduin – Den Haag

Het strand bij Kijkduin is ook een super plek om lekker te gaan zwemmen met de kids. Het is ten opzichte van Scheveningen wat rustiger en kleinschaliger. Je vindt er verschillende strandtenten en winkeltjes. Verder ligt er aan de zuidzijde van de boulevard een grote speelboot waar kinderen naar hartenlust op kunnen spelen.

Ook is het leuk om bij de strandopgang achter Hotel Atlantic de Jutterskeet te gaan bekijken. De Haagse Jutter Ome Jan en zijn hulpjutter Rob hebben ware schatten van het strand gehaald. En die zijn allemaal te zien in de Jutterskeet.

Locatie:

Deltaplein, 2554 GK Den Haag

Algemene informatie:

https://denhaag.com/nl/zien-en-doen/

 

6. Olijk en Vrolijk bonus-tip!

En last but not least hebben we deze week ook weer de Olijk en Vrolijk bonus-tip. Je kan namelijk natuurlijk ook gewoon thuis in je eigen zwembadje zwemmen en lekker spelen met je speelgoed in de tuin. Daarom hebben we speciaal voor jullie een selectie gemaakt van ons bijzondere speelgoed, draagbare speakers, mp-3 spelers, en comfortabele kussens, poefen en zitzakken waarmee jullie de dag in de tuin tot een feest kunnen maken. En als kers op de taart bieden we nu tijdelijk deze producten aan met extra korting.

 

Heel veel plezier alvast samen en mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.
Groeten!
Olijk en Vrolijk