Grote houten Barbapapa puzzel, Vilac

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 15,00
Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Snel overzicht

Deze grote Barbapapa puzzel bestaat uit 48 stukjes en is gemaakt van hout. Leuk voor u kind of om samen in elkaar te zetten. Deze puzzel generatie op generatie speelplezier geven.

De puzzel wordt geleverd in een mooie bewaardoos in de vorm van Barbapapa. Leuk om kado te geven!

Bekijk hier de hele collectie van het Franse merk Vilac.

prev
next
Barbapapa puzzel van Vilac - 48 houten puzzelstukken.
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• Grote Barbapapa puzzel van hout

• 48 houten puzzelstukken

• Ontwerper: Vilac

• Handgemaakt van hout

• Duurzaam

• Formaat: verpakking 28cm x 20cm x 6cm

• Gewicht: 420gr

• Geschikt voor kinderen van 4 jaar een ouder

Vilac:

Diep in het hart van de Jura, omringd door bergen, meren en bossen, staat het Franse speelgoedbedrijf Vilac. Voor al meer dan 100 jaar is het hun passie om het mooiste, meest duurzame en tijdloze speelgoed te maken van hout. Op oude ambachtelijke wijze, maar met moderne kleuren en design. Het hout wordt gedraaid, geschuurd, gepolijst en gelakt door vakmensen uit Moirans-en-Montagne.

Vilac speelgoed is uniek, nooit uit de mode en met een blijvende aantrekkingskracht. Generatie op generatie. Vilac wil de fantasie van kinderen stimuleren met olijke, vrolijke karakters en door klassiek speelgoed in een modern nieuw jasje te steken.

Bij Vilac staat de natuur en haar wonderen centraal. Dit zie je terug in de wijze van produceren en het gebruikte materiaal. Duurzaamheid staat bovenaan.

Vilac website: www.vilac.com

Barbapapa geschiedenis:

Eind jaren 60 van de 20e eeuw werd Barbapapa voor het eerst getekend door de Franse studente architectuur Annette Tison en de Amerikaanse biologieleraar Talus Taylor. Het eerste boek werd in 1970 gepubliceerd in het Frans. De eerste uitgever die brood zag in het concept was Frank Fehmers van Frank Fehmers Productions (FFP) in Amsterdam, nadat Taylor het manuscript aan enkele Europese uitgevers had aangeboden die weliswaar interesse toonden, maar terugdeinsden voor de publiceerkosten. Daarop maakte FFP er een coproductie van en werd de eerste editie uitgegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Amerikaans Engels.

Een paar jaar later, toen er al meerdere titels waren verschenen, breidde Frank Fehmers het project uit met televisiefilms in samenwerking met Joop Visch van Polyscope/Polygram, waarvoor de storyboards waren gemaakt door Taylor. Uiteindelijk zijn de Barbapapa-boeken in meer dan 30 talen vertaald. Vanaf 1973 werd Barbapapa als tekenfilmserie geproduceerd. Deze eerste serie bestaat uit 45 afleveringen van 5 minuten (eerst met de Nederlandse stem van Leen Jongewaard; Wieteke van Dort leende haar stem voor de liedjes). De tweede serie telt 48 afleveringen van 5 minuten (met de stemmen van Edwin Rutten, Aart Staartjes en Marijke Merckens). Hierdoor werd Barbapapa bij een veel groter publiek bekend. In 2006 verscheen nog een derde serie. Deze laatste serie, gebaseerd op de reiservaringen van het echtpaar Tison en Taylor, bestaat uit 50 afleveringen van 5 minuten.

De naam is afkomstig van het Franse "barbe à papa", dat suikerspin betekent (letterlijk vertaald 'de baard van papa'). De Barbapapa's kunnen hun gedaante in iedere gewenste vorm brengen. Vlak voordat ze naar een nieuwe vorm veranderen roepen ze vaak: "Huub, huub, Barbatruc".

Merk Vilac
Model Barbapapa puzzel, 48st
EAN-code 3048700058140
Afmetingen 28cm x 20cm x 6cm verpakking

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2022 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl