Smurfen Koning XL

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 29,95
Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Snel overzicht

Deze leuke Koning Smurf van Plastoy denkt dat hij de baas is van alle Smurfen! Hij is namelijk met zijn 11cm een stuk groter dan de standaard Smurf figuurtjes (4cm). Maar wij weten natuurlijk allemaal dat Grote Smurf de leiding heeft in het dorp!

Dit leuke collectors item is met de hand gegoten uit ressin (hars) en handbeschilderd door de vakmensen van Plastoy uit Normandië in Frankrijk. Een unieke eye-catcher voor de kinderkamer of ieder ander vertrek in uw interieur. En uiteraard niet te vergeten voor de Smurfenverzamelaar!

prev
next
Smurfen Koning - Koning Smurf - King Smurf van Plastoy
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• Koning Smurf XL van Plastoy in mooie verpakking

• Collectors item en leuke eye-catcher voor de kinderkamer

• Ontwerper: Peyo/Plastoy

• Materiaal: handgemaakt uit hard ressin (hars) en handbeschilderd

• Model: King Smurf

• Formaat: 11cm hoog

• Gewicht: 230gr inclusief verpakking (een standaard smurf weegt ongeveer 15gr)

Plastoy:

Plastoy is gevestigd in Normandië Frankrijk. Hier werkt een klein team zeer gespecialiseerd vakmensen die de figuren met de hand gieten uit ressin (hars) en daarna met de hand beschilderen. Zij volgen hele strikte richtlijnen en tekeningen om een uniek eindresultaat in 3D te kunnen maken. Plastoy website: www.plastoy.net

Geschiedenis van de Smurfen:

De Smurfen zijn stripfiguren bedacht door Peyo (pseudoniem voor Pierre Culliford) en mee vormgegeven door Yvan Delporte.

In 1952 begon Peyo zijn medewerking aan het stripblad Robbedoes met een vervolgstrip rond de schildknaap Johan (De nederlaag van Basenau), later aangevuld met de ondeugende dwerg Pirrewiet. In het negende verhaal van de reeks van Johan en Pirrewiet, De fluit met zes smurfen (1958 in Robbedoes), trad een volkje van kleine wezentjes op die Smurfen worden genoemd. Naar analogie met de zeven dwergen van Sneeuwwitje (Happy, Sneezy enz.) creëerde Peyo voor elke Smurf een stereotiepe persoonlijkheid, waarnaar ze dan ook genoemd werden. Doordat per Smurf slechts één 'gimmick' werd gebruikt en op deze wijze differentiatie ontstond en herkenbaarheid optrad, sloeg de simpele karakterisering aan bij kinderen. Kort daarna traden de Smurfen op in een volgend album van Johan en Pirrewiet (Later Pierewiet), tot Peyo en Robbedoeshoofdredacteur Yvan Delporte merkten dat er een potentieel in de wereld van de Smurfen school.

De originele verhalen waren in het Frans. Daarin werd de naam "Schtroumpf" geïntroduceerd, later in de Nederlandse versie vertaald naar "Smurf". Tijdens een etentje met collega-stripauteur en mede-Brusselaar André Franquin (bekend van onder andere Guust Flater en Robbedoes) kon Peyo zo snel niet op het woord voor zout komen en zei tegen Franquin: "Donnez-moi le schtroumpf." (Vertaald: "Geef de smurf even aan.") De rest van de avond werd besteed aan het verder uitbreiden van deze nieuwe taalvariant.
Smurfen website: www.smurf.com

Merk Plastoy
Model Koning Smurf XL
EAN-code 3521320001593
Afmetingen 11cm hoog

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2023 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl