Vilten pebble bolletjes onderzetter - oker geel - hexagon

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Van: € 24,00

Nu voor: € 16,50

Beschikbaarheid: Op voorraad

Snel overzicht

Deze gevilte pebble bolletjes onderzetter (hexagon vorm - 33cm) in de kleur oker geel is net een kunstwerk. Iedere bol lijkt op een grote kiezelsteen - pebble. Ze worden met de hand gevormd en daarna stevig aan elkaar genaaid, een langdurig en intensief proces.

De onderzetter is hittebestendig dus ideaal voor je pannen. Daarnaast kan je hem gebruiken voor vazen, schalen of potten op te zetten. Of gewoon als mooie eye-catcher.

Bekijk hier de complete Olijk en Vrolijk handwerkcollectie.

prev
next
Vilten pebble bolletjes onderzetter - oker geel - hexagon

Details

Productdetails:

• Handgemaakte pebble bolletjes onderzetter oker geel. Een mooie eye-catcher voor in je interieur

• Afmetingen: 33cm L x 33cm B x 3,5cm H (afmetingen kunnen iets afwijken door handwerk)

• Kleur: oker geel

• Ieder bolletje wordt met de hand gevormd en stevig aan elkaar genaaid

• Materiaal: 100% natuurlijke WOL gevilte 'pebble' bolletjes, duurzaam

• Gewicht: 557gr

OLIJK EN VROLIJK:

Gevilte pebble-kiezelstenen producten.

De Olijk en Vrolijk pebble/kiezelstenen vloerkleden, onderzetters en poefen zijn de nieuwste aanwinst van de collectie. Het maken van een vilten pebbles/kiezelstenen vloerkleed vergt veel werk, geduld en toewijding. De prachtig gevilten wollen producten worden vakkundig vervaardigd. De natte wol wordt tot een kiezelsteen gerold in een oplossing van zeep en water. Door constant te blijven rollen krimpt het materiaal en neemt het een vaste vorm aan.

Zodra dit voltooid is, wordt de wol in koud water gedompeld en uitgespoeld. Deze intensieve behandeling wordt meerdere malen herhaald totdat er genoeg pebbles/kiezelstenen zijn. Nadat ze gedroogd zijn, zijn de viltballen klaar voor de volgende stap: het stevig aan elkaar naaien. Dit is een tijdrovend karwei omdat het een aan elkaar naaien van de pebbles/kiezelstenen een heel precies en lastig proces is. Het kost onvoorstelbaar veel tijd om één kleed of poef te maken, er gaan bijvoorbeeld wel 3000 pebbles/kiezelstenen in één vloerkleed.

Kleden, kussens en poefjes voor kleine èn grote boefjes.

Olijk en Vrolijk hebben tijdens één van hun reizen op zoek naar het leukste en mooiste design voor kinderen ook India bezocht. Een schitterend land met een eeuwenoude cultuur en een prachtige natuur. Tijdens deze rondreis hebben zij ook een dorpje in Orissa bezocht en ontdekten daar het mooiste handwerk. Oude handwerktechnieken worden daar van generatie op generatie overgedragen.

Samen met de families daar hebben zij gekeken naar de mogelijkheid om gebreide poefen en andere producten te ontwikkelen zoals kleden, kussens en zitzakken. Hieruit is de OLIJK EN VROLIJK handwerklijn voortgekomen. Mooie handgemaakte producten in allerlei frisse en trendy kleuren. Heerlijk zacht voor kinderen om bijvoorbeeld lekker op te zitten of te liggen voor de tv of in hun eigen kamer. Bij al onze producten staat centraal dat het functioneel moet zijn en ook nog eens een unieke eye catcher voor in de kinderkamer of ieder ander vertrek van uw interieur.

De OLIJK EN VROLIJK handwerklijn zal steeds verder ontwikkeld worden en wij hopen daarmee de locale Indiase economie te ondersteunen.

Wij raden in ieder geval iedereen aan om dit diverse en veelzijdige land eens te bezoeken!

Merk Olijk en Vrolijk
Model Vilten pebble bolletjes onderzetter - hexagon - goker geel - 33cm
EAN-code Nee
Afmetingen 33cm L x 33cm B x 3,5cm H (afmetingen kunnen iets afwijken door handwerk)

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2020 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl