Vilten bolletjes vloerkleed rond - rood wit

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Van: € 350,00

Nu voor: € 150,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Snel overzicht

Dit bijzondere ronde bolletjes vloerkleed (150cm diameter) lijkt net een grote paddestoel rood met witte stippen! Ieder balletje van gevilte wol wordt met de hand gevormd, geverfd en daarna aan elkaar gemaakt. Een zeer langdurig en intensief proces.

Er gaan gemiddeld wel 4.000 balletjes in een bolletjes vloerkleed. Het kleed voelt warm en comfortabel aan je voeten. Een unieke eye-catcher voor in de kinderkamer of ieder ander vertrek van je interieur.

Bekijk hier de complete Olijk en Vrolijk collectie.

prev
next
Bolletjes vloerkleed - gevilte wol rood wit
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• Rond bolletjes vloerkleed, rood wit

• Handgemaakt van 100% natuurlijke gevilte wol.

• Afmetingen: 150cm diameter (afmetingen kan iets afwijken door handwerk)

• Kleur: rood/wit

• Materiaal: 100% natuurlijke Nieuw Zeelandse gevilte wol

• Gewicht: 8kg

OLIJK EN VROLIJK:

Gevilte wollen bolletjeskleden en poefen.

De Olijk en Vrolijk bolletjes vloerkleden en poefen zijn de nieuwste aanwinst van de collectie. Het maken van een vilten bolletjes vloerkleed vergt veel werk, geduld en toewijding. De prachtige vilten bolletjes kleden worden vakkundig vervaardigd. De natte wol wordt tot een bal gerold in een oplossing van zeep en water. Door constant te blijven rollen krimpt het materiaal en neemt het een vaste vorm aan.

Zodra dit voltooid is, wordt de wol in koud water gedompeld en uitgespoeld. Deze intensieve behandeling wordt meerdere malen herhaald totdat er genoeg bolletjes zijn om een mooi kleed te maken. Nadat ze gedroogd zijn, zijn de viltballen klaar voor de volgende stap: het stevig aan elkaar naaien. Dit is een tijdrovend karwei omdat het een aan elkaar naaien van de balletjes een heel precies en lastig proces is. Het kost onvoorstelbaar veel tijd om één kleed te maken, er gaan wel 4000 kleine viltballetjes in één vilten bolletjes vloerkleed.

Kleden, kussens en poefjes voor kleine èn grote boefjes.

Olijk en Vrolijk hebben tijdens één van hun reizen op zoek naar het leukste en mooiste design voor kinderen ook India bezocht. Een schitterend land met een eeuwenoude cultuur en een prachtige natuur. Tijdens deze rondreis hebben zij ook een dorpje in Orissa bezocht en ontdekten daar het mooiste handwerk. Oude handwerktechnieken worden daar van generatie op generatie overgedragen.

Samen met de families daar hebben zij gekeken naar de mogelijkheid om gebreide poefen en andere producten te ontwikkelen zoals kleden, kussens en zitzakken. Hieruit is de OLIJK EN VROLIJK handwerklijn voortgekomen. Mooie handgemaakte producten in allerlei frisse en trendy kleuren. Heerlijk zacht voor kinderen om bijvoorbeeld lekker op te zitten of te liggen voor de tv of in hun eigen kamer. Bij al onze producten staat centraal dat het functioneel moet zijn en ook nog eens een unieke eye catcher voor in de kinderkamer of ieder ander vertrek van uw interieur.

De OLIJK EN VROLIJK handwerklijn zal steeds verder ontwikkeld worden en wij hopen daarmee de locale Indiase economie te ondersteunen. Wij raden in ieder geval iedereen aan om dit diverse en veelzijdige land eens te bezoeken!

Merk Olijk en Vrolijk
Model Luxe vloerkleed van gevilte wollen bolletjes - rond, rood wit
EAN-code Nee
Afmetingen 150cm diameter

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2023 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl