Verlegen acteur Smurf XL

» Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 29,95
Beschikbaarheid: Op bestelling
Levertijd: neem svp contact met ons op.

Snel overzicht

Deze leuke Verlegen acteur Smurf van Plastoy is geen gewone Smurf...maar een extra grote Smurf! Hij is namelijk met zijn 11cm een stuk groter dan de standaard Smurf figuurtjes (4cm). Hij is zo verlegen dat hij bijna niet durft te praten, behalve als hij mag acteren.

Dit leuke collectors item is met de hand gegoten uit ressin (hars) en handbeschilderd door de vakmensen van Plastoy in Frankrijk. Een unieke eye-catcher voor bijvoorbeeld de kinderkamer. En uiteraard niet te vergeten voor de Smurfen verzamelaar!

prev
next
Verlegen acteur Smurf XL van Plastoy, rechterzijde
Meer afbeeldingen

Details

Productdetails:

• Verlegen acteur Smurf XL van Plastoy in mooie verpakking

• Formaat: 11cm hoog

• Collectors item en leuke eye-catcher voor de kinderkamer

• Ontwerper: Peyo/Plastoy

• Materiaal: handgemaakt uit hard ressin (hars) en handbeschilderd

• Model: Verlegen acteur Smurf XL

• Gewicht: 230gr inclusief verpakking (een standaard smurf weegt ongeveer 15gr)

Plastoy:

Plastoy is gevestigd in Normandië Frankrijk. Hier werkt een klein team zeer gespecialiseerd vakmensen die de figuren met de hand gieten uit ressin (hars) en daarna met de hand beschilderen. Zij volgen hele strikte richtlijnen en tekeningen om een uniek eindresultaat in 3D te kunnen maken. Plastoy website: www.plastoy.net

Geschiedenis van de Smurfen:

De Smurfen zijn stripfiguren bedacht door Peyo (pseudoniem voor Pierre Culliford) en mee vormgegeven door Yvan Delporte.

In 1952 begon Peyo zijn medewerking aan het stripblad Robbedoes met een vervolgstrip rond de schildknaap Johan (De nederlaag van Basenau), later aangevuld met de ondeugende dwerg Pirrewiet. In het negende verhaal van de reeks van Johan en Pirrewiet, De fluit met zes smurfen (1958 in Robbedoes), trad een volkje van kleine wezentjes op die Smurfen worden genoemd. Naar analogie met de zeven dwergen van Sneeuwwitje (Happy, Sneezy enz.) creëerde Peyo voor elke Smurf een stereotiepe persoonlijkheid, waarnaar ze dan ook genoemd werden. Doordat per Smurf slechts één 'gimmick' werd gebruikt en op deze wijze differentiatie ontstond en herkenbaarheid optrad, sloeg de simpele karakterisering aan bij kinderen. Kort daarna traden de Smurfen op in een volgend album van Johan en Pirrewiet (Later Pierewiet), tot Peyo en Robbedoeshoofdredacteur Yvan Delporte merkten dat er een potentieel in de wereld van de Smurfen school.

De originele verhalen waren in het Frans. Daarin werd de naam "Schtroumpf" geïntroduceerd, later in de Nederlandse versie vertaald naar "Smurf". Tijdens een etentje met collega-stripauteur en mede-Brusselaar André Franquin (bekend van onder andere Guust Flater en Robbedoes) kon Peyo zo snel niet op het woord voor zout komen en zei tegen Franquin: "Donnez-moi le schtroumpf." (Vertaald: "Geef de smurf even aan.") De rest van de avond werd besteed aan het verder uitbreiden van deze nieuwe taalvariant.
Smurfen website: www.smurf.com

Merk Plastoy
Model Verlegen Smurf XL
EAN-code 3521320001630
Afmetingen 11cm hoog

Eigen labels

Anderen markeerden dit product met deze labels:

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

copyright © 2023 Olijk en Vrolijk - Design: Montana Creations - Web development: FloorIS.nl